Bageren fra Tingbjerg lever på lånt tid i Danmark: Ali Parnians opholdstilladelse udløber i år

Ali Parnian, der i lørdags fik smadret sit bageri i Tingbjerg, sidder fredag i en retssag tiltalt for afbrænding af en stjålen bil. Under retssagen kom det frem, at Ali Parnians midlertidige opholdstilladelse udløber i år

Tirsdag d. 23.01.2017 besøgte Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) bagerforretningen KAJ i Tingbjerg. Besøget kom i kølvandet på flere angreb mod bagerforretningen, der senest resulterede, at fem maskerede mænd smadrede butikkens inventar. Her er det ejeren af butikken Ali Parnian (th). Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Siden overvågningsbilleder fra Kajs Bageri i Tingbjerg viste billeder af ukendte gerningsmænd, der smadrede bagerens inventar, har navnet Ali Parninan været på alles læber. Han var blevet afkrævet beskyttelsespenge, fortalte han, men han nægtede at betale.

Integrationsminister Inger Støjberg dukkede under stor mediebevågenhed op i Tingbjerg og erklærede sin støtte til Ali Parnian, og den konservative Mette Abildgaard satte gang i en indsamling, som i løbet af få dage fik rejst næsten en halv million kroner, så Ali Parnian kunne genrejse sin forretning.

Men så kom det frem, at Ali Parnian i dag skulle i retten tiltalt for afbrænding af en stjålen bil.

Ali Parnian blev frikendt i byretten, men anklagemyndigheden ankede, og sagen kører lige nu.

Under sagsbehandlingen er der kommet flere oplysninger frem om den berømte bager fra Tingbjerg.

Kristen konvertit

Blandt andet kom det frem, at Ali Parnians midliertidige opholdst- og arbejdsilladelse udløber til august, og at Ali Parnian ikke kan vende tilbage til Iran, da han er konverteret til kristendom. Ali er altså kristen.

Da anklagemyndigheden kræver Ali Parnian udvist, blev tilknytningen til henholdsvis Danmark og Iran gennemgået.

Ali Parnians mor forlod af uvisse årsager familien, da han var fire år gammel, og hans opvækst betegnes som barsk. Men Ali Parnian var et kvikt barn, der har gået syv år i en skole for særligt begavede børn i Iran. Ali Parnian, hans bror og far flygtede i første omgang til Italien, for faderen stadig har opholdstilladelse. I 2013 rejste Ali og hans bror første gang til Danmark, og de nåede at tilbringe 9 måneder i Danmark, inden de tog tilbage igen.

17. august 2015 kom de igen til Danmark. Denne gang som uledsagede flygtningebørn, og et år senere - 31. august 2016 - blev de tildelt en midlertidig opholdstilladelse i to år.

Siden 2015 har Ali Parnian været i praktik i en Fakta-butik, og her lykkedes det ham at spare op til at købe en restaurant. Den solgte han efter et halvt år, og pengene fra restauranten investerede han i to dagligvarebutikker, som han efterfølgende samlede i Kaj Bageri i Tingbjerg.

Ali Parnian forklarede under retssagen, at han arbejder på at starte sin forretning op igen, og at han på sigt gerne vil uddanne sig til læge.