Bagere mangler lærlinge

Landets bagerier sukker efter bagerlærlinge. De unge er svære at lokke ind i faget. Det kan betyde mindre friskbagt brød og åbent i færre timer.

Mel og vand - og så en bagerlærling. Det lyder simpelt, men opskriften er svær for de danske bagere, der for tiden mangler op mod 150 lærlinge til landets 900 bagerier.

- Jeg har søgt efter en lærling i over et halvt år og ikke haft en eneste henvendelse, siger Gerner Pedersen, der ejer tre bagerforretninger i Svendborg, til Ritzau.

Og Gerner Pedersen er ikke den eneste.

- Der er mangelsituationer rundt omkring i landet. Det er blevet et større problem, siger Poul Gunnar Sørensen, direktør i Arbejdsgiverforeningen Konditorer, Bagere & Chokolademagere.

Manglen på lærlinge kan i sidste ende betyde mindre friskbagt brød og lukkede bagerforretninger.

- Konsekvensen kan være, at vi begynder at skære i sortimentet og i værste fald også begynder at indføre lukkedage, siger Gerner Pedersen.

/ritzau/