Badning frarådes ved strand på ferieøen Rømø

En vandprøve har påvist et forhøjet indhold af colibakterier i badevandet ved Lakolk Strand på Rømø.

Arkivfoto af Rømø: Det er fundet et forhøjet antal colibakterier ved stranden ved Lakolk på vadehavsøen Rømø. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tønder. Badning ved Lakolk Strand på Rømø frarådes, efter at en vandprøve i weekenden viste et forhøjet indhold af colibakterier i badevandet.

Det oplyser Tønder Kommune på sin hjemmeside.

Grænseværdien for forekomsten af colibakterier er 1000 enheder. Målingen viste, at grænseværdien er overskredet med 5000 enheder. Kommunen kender ikke årsagen til forureningen.

Det betyder, at Det Blå Flag på stranden er taget ned. Flaget er en international miljømærkningsordning, der bliver givet til de strande og havne, som gør en ekstra indsats for miljøet.

De fleste colibakterier findes naturligt i menneskers og dyrs tarme og forårsager ikke sygdom.

Men der er dog visse grupper af E. coli, som forårsager forskellige former for infektion, eksempelvis tarminfektioner der kan give diarre.

Samlet set er E. coli blandt de mest almindelige årsager til bakterielle infektioner, oplyser Statens Serum Institut.

Om kort tid vil der blive taget endnu en prøve af badevandet ved Lakolk Strand, og prøvesvaret er formentligt klar midt på ugen, oplyser Tønder Kommune.

Rømø er en af de danske vadehavsøer, som ligger i Vadehavet ti kilometer ude i Nordsøen. Øen er befolket af knap 700 indbyggere, men er en meget populær ferieø.

/ritzau/