Badelandenes telefoner kimer løs i påskesneen

Alt tyder på en påskeferie med sne, sjap og frost, og det får flere danskere til at lede efter ferieophold i Danmark. Vi vil være inden døre i kulden.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bliver med stor sandsynlighed et sneklædt Danmark, der i næste uge går på påskeferie. Og den kendsgerning giver bugnende ordrebøger hos flere danske feriecentre, der melder om stigende efterspørgsel i disse dage.

- Der er nok omkring 5-10 procent mere efterspørgsel. Når vejret har været dårligt i en lang periode, så er der større efterspørgsel, siger Jesper Traunberg, pressekonsulent i Lalandia, der driver feriecentre og badelande i både Rødby og Billund.

- Vi plejer at sige, at hvis det er dårligt vejr i Danmark, så er det godt Lalandia-vejr, tilføjer han.

Hos Dayz Resorts, der står for seks feriecentre i Jylland, er der også travlt her op mod påsken.

- Vores telefoner kimer. Vi har meget gang i påsken, og vi kan godt mærke, at vejret er en fordel for os, fordi folk vil være indendørs, siger Bettina Christensen, salg- og marketingschef i Dayz Resorts.

Også i feriecentret Danland kan den kolde påske mærkes. Her er efterspørgslen at sammenligne med 2010, hvor påsken faldt lige så tidligt på året, som den gør i år. Men vejret påvirker, hvilke af Danlands centre, der bliver vist interesse for, oplyser Søren Laursen, centrets salgs- og marketingschef.

- Vejret kan have indflydelse på, at efterspørgslen kan tage en drejning mod feriecentre med badeland og indendørsaktiviteter. Sådan en drejning oplever vi i øjeblikket, fordi de centre har noget at tilbyde under tag, siger han.

Ekstra Bladet kunne i går fortælle, at der er tæt på udsolgt af solferier i påsken hos danske rejsebureauer. Samtidig kæmper flere forårsbebudere med det lunefulde påskevejr. Legoland må på lørdag åbne parken med flere forlystelser, der er ude af drift, og i samme dur har politiet på grund af vejret aflyst den traditionsrige motorcykeltur, der i dag skulle have åbnet den nye sæson på Dyrehavsbakken.

Artiklen er skrevet i samarbejde med journaliststuderende på Roskilde Universitet