Bacon forbudt på Visakort

En kunde ønskede et stykke bacon på sit betalingskort. Det måtte han ikke.

Foto: Mikkel Møller Jørgensen

Bacon vækker følelser hos mange mennesker, men har du lyst til at gå rundt med et stykke i inderlommen, så glem det. Det er forbudt. I hvert fald, hvis bacon-stykket sidder på et Visa/Dankort.

Nykredit tilbyder ligesom mange andre banker deres kunder en mulighed for at designe deres egne betalingskort. Og meget går an, men ikke alt. Nykredit har netop afvist et billede af et stykke bacon, som en kunde ønskede at få præget på sit betalingskort, oplyser epn.

Pengeinstituttet henviser til de billedregler, som er udstukket af PBS. Her fremgår det, at billeder af kendte mennesker, billeder af nøgenhed og billeder, der kan virke provokerende eller anstødelige i nogle kulturer ikke vil blive optaget. Og bacon er som bekendt ikke en livret hos alle religioner.

- Det er korrekt, at vi har afvist billedet, fordi det ikke opfylder de regler, som vi og alle andre banker skal følge, når vi udsteder Visa/Dankort," bekræfter kommunikationsdirektør i Nykredit, Nels Petersen, overfor epn.dk.

Hverken PBS eller Nykredit, som vurderer omkring 1000 billeder om året, har dog ført statistik over, hvor mange billeder, der gennem årene er blevet diskvalificeret i fotokontrollen.