Babymajs har smittet 60

Babymajsene fra Thailand har nået at smitte 60, heraf en del via en firma-kantine.

Babymajs fra Thailand. Billede fra <a href='http://www.alibaba.com/catalog/11302945/Vegetables_Herbs.html'>alibaba.com</a>. Fold sammen
Læs mere

60 tilfælde af maveinfektion med Shigella-bakterien er konstateret med sikkerhed, og der er kendskab til i alt 200 sygdomstilfælde, hvor der er mistanke om at personerne er blevet syge af at spise babymajs fra Thailand.

Siden de første tilfælde viste sig i sidste uge har Seruminstituttet bl.a. sporet smittekilden ved spørgeskemaundersøgelse på en virksomhed, hvor mange medarbejdere har været syge med diarre og opkastning.

Sammen med telefoninterviews af andre smittede peger alt mod et bestemt parti babymajs.

Fødevarestyrelsen har nu fastslået, at et større parti importerede babymajs fra Thailand med stor sandsynlighed er inficeret med Shigella-bakterien.

Majsene er importeret fra Thailand og solgt i 125 grams pakninger, mærket med PDI Trading. En del af babymajsene er solgt i sampak med druer og tomater. De er kun mærket "Thailand".

Forbrugere rådes til at kassere babymajs, der svarer til den beskrivelse. Generelt anbefaler man at koge babymajs i mindst 1 minut for at undgå bakterier.