»Både min familie og jeg bliver truet på livet«

Den videnskabelige direktør i Københavns Zoo, forklarer, at det har været et særdeles voldsomt døgn op til aflivningen af giraffen Marius søndag morgen.

Den unge og efterhånden verdenskendte giraf Marius fra Københavns Zoo blev søndag formiddag 9. februar 2014 aflivet og bliver her obduceret i overværelse af havens gæster inden han bliver foder for kødædere i den zoologiske have. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kasper Palsnov
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København Zoologiske Haves videnskabelige direktør, Bengt Holst, har modtaget trusler på livet på mail og via telefon, efter det kom frem, at giraffen Marius skulle aflives.

Det fortæller Bengt Holst til BT.

»Det er været meget voldsomt især det seneste døgn, og specielt en håndfuld henvendelser er meget grove. Både min familie og jeg bliver truet på livet,« siger Bengt Holst til bt.dk.

Zoologisk Have er i det hele taget blevet bestormet med henvendelser fra både ind- og udland, efter det kom frem, at Marius skulle aflives på grund af pladsmangel, og fordi det ifølge Københavns Zoo ikke har været muligt at sende den af sted til en anden zoologisk have uden at skabe indavlsproblemer. Marius blev aflivet søndag formiddag.

De mange henvendelser fra offentligheden er kommet bag på Zoologisk Have:

»Vi er noget overraskede over, at det kan vokse sig så stort, alene her til morgen mødte jeg ind til 1.400 nye mails i vores indbakke. Vi har gjort, hvad vi kunne for at give folk et fornuftig svar på deres spørgsmål, også selvom tonen mange gange er meget hård,« siger Sami Widell, divisionschef for salg og kommunikation i Zoologisk Have.