B.T. får smæk for at hænge politiker ud

Researchen var ikke i orden i historie, som Venstres Ellen Trane Nørby har klaget over til Pressenævnet.

Dagbladet B.T. gik for langt, da avisen hængte Venstres politiske ordfører Ellen Thrane Nørby ud for uberettiget at hæve penge for dobbelt husførelse.

Mediernes vagthund, Pressenævnet, tager de tunge ord i brug i vurderingen af B.T.'s historie.

Der er "alvorlig kritik af utilstrækkelig research" skriver nævnet i ny kendelse om historien, hvor avisen kom til at fungere som anmelder over for kommunen.

Det var i oktober, at avisen satte spørgsmålstegn ved, om det var berettiget, at Ellen Trane Nørby kunne modtage op til 100.000 i tilskud fra Folketinget til dobbelt husførelse, fordi hun havde folkeregisteradresse i Sønderborg.

Det skete ifølge avisen selv om hun delte en lejlighed på Frederiksberg med sin kæreste.

Ifølge Pressenævnet havde B.T.'s henvendelse til Frederiksberg Kommune karakter af at være en egentlig anmeldelse.

Nørby oplyste selv efterfølgende, at hun på det tidspunkt af 2011 havde tilbragt 165 dage i Sønderborg og 29 dage i udlandet.

På den baggrund mente kommunerne i både Sønderborg og Frederiksberg ikke, at der var grund til at betvivle, at Venstre-politikeren havde folkeregisteradresse det rigtige sted.

Alligevel skrev B.T. dagen efter, at kommunerne havde lagt sagen død, at Nørby var blevet pålagt at komme med en redegørelse om sine forhold.

Det burde avisen have kontrolleret, inden den gik i trykken. "Det må navnligt gælde tilfælde som det foreliggende, hvor det omtalte forhold skyldes avisens eget initiativ", skriver nævnet.

Avisen skal nu trykke et resumé af afgørelsen fra pressenævnet.

/ritzau/