Avis vil annoncere for blokaderamt restaurant

Vejle Amts Folkeblad er klar med en løsning, så man kan bringe annoncer for Restaurant Vejlegården uden at blive straffet af 3F og HK.

3F har de seneste måneder blokeret Vejlegården, fordi den opsagde overenskomsten med LO-forbundet til fordel for Kristelig Fagbevægelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis indehaveren af den blokaderamte Restaurant Vejlegården vil annoncere i den lokale avis, skal han være velkommen.

Det er meldingen fra Vejle Amts Folkeblad, som ifølge salgschef Michael Damgaard har fundet en løsning til at omgå truslerne om blokade mod avisen fra 3F og HK.

- Jeg kan ikke afsløre, hvad løsningen går ud på, men i næste uge vil vi være i stand til at bringe annoncer fra Vejlegården uden at komme i konflikt med fagforeningerne. Vi har efterprøvet løsningen, og den virker, siger Michael Damgaard til Berlingske Nyhedsbureau.

Vejle Amts Folkeblad blev tvunget til at afvise annoncer fra Vejlegården, da HK tilsluttede sig konflikten og truede avisen med blokade, hvis den samarbejdede med restauranten. 3F har de seneste måneder blokeret Vejlegården, fordi den opsagde overenskomsten med LO-forbundet til fordel for Kristelig Fagbevægelse.

- Vores medarbejdere har ikke noget imod, at vi bringer annoncer fra Vejlegården, men de er nødt til at følge deres fagforening, siger Michael Damgaard.

Massiv kritik

Avisen er blevet udsat for massiv kritik fra den omstridte restauratørs støtter. Men på den anden side af konflikten, hos 3F, ser lokalformand Martin Jensen ingen grund til at kritisere avisen for at omgå blokaden.

- Vi har et fint forhold til avisen, og det vil vi også have fremover. Jeg vil ikke blande mig i deres valg, siger han.

3F-formanden mener dog, at Vejle Amts Folkeblad og andre er gået for vidt, når de har beskyldt forbundene for at knægte ytringsfriheden ved at true avisen til at droppe annoncerne.

- Sagen er blevet kørt alt for langt ud. Det har ikke noget med ytringsfrihed at gøre. Vi benytter os af lovlige midler i en helt almindelig konflikt, der handler om løn og arbejdsforhold, siger Martin Jensen.

Ifølge Vejle Amts Folkeblad har konflikten foreløbig kostet avisen 300.000 kroner i tabte annonceindtægter og opsagte abonnementer.