Avis: Terrormistænkte fik hætter over hovedet

Politiet tog ifølge dagbladet Information hårde metoder i brug, da man brød ind i de terrormistænktes lejligheder i Vollsmosesagen.

Demonstranter i hele verden har har protesteret mod brugen af hætter mod fangerne på den amerikanske Guantanamo-base. På billedet ses demonstranter ved en høring om Guantanamofangers rettigheder i USA. Fold sammen
Læs mere
Foto: MANDEL NGAN/Scanpix

Flere af de anholdte fra Vollsmosesagen siger, at politiet bandt de mistænkte med strips bag ryggen, iførte dem tynde, hvide dragter, gav dem blå poser på fødderne og en stofpose over hovedet. Mindst en af de anholdte fra Glasvejs-sagen skulle have været udsat for samme behandling, skriver Information.

- De har fortalt, at det er foregået, og om det ubehag der ligger i det. Det er foregået om natten, og derfor er de taget så meget mere på sengen, siger de anholdtes advokat Bjørn Elmquist til Radioavisen.

Han har ikke villet spørge sine klienter om de nærmere omstændigheder i forbindelse med anholdelserne, da han "fornemmede, at det havde været en meget ubehagelig oplevelse for dem":

- Det er ikke noget, jeg har rejst som en egentlig klage. Og det er lidt uhyggeligt kan man sige, for dermed affinder man sig med det uden videre, siger advokaten til Radioavisen.