Avis: Danske myndigheder bremsede viden om Scandinavian Star-brand

Skibsinspektør Flemming Thue Jensen ville allerede i 2014 bistå i efterforskning af Scandinavian Star.

ARKIVFOTO 1990 af det brændende Scandinavian Star. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS BJØRN LARSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For lidt over en måned siden var det en nyhed for offentligheden, da den tidligere skibsinspektør Flemming Thue Jensen stod frem og sagde, at mordbranden på færgen Scandinavian Star var udført af besætningsmedlemmer.

Men nu viser det sig ifølge Politiken, at Søfartsstyrelsens ledelse, Justitsministeriet og Rigsadvokaten for mere end halvandet år siden fik at vide, at Flemming Thue Jensen havde oplysninger om sagen, som han ønskede at bidrage til efterforskningen med.

Men de danske myndigheder gav aldrig den viden videre til Oslo Politi, skriver Politiken torsdag.

Norsk politi genoptog i sommeren 2014 efterforskningen af de påsatte brande på Scandinavian Star i 1990. Brandene kostede 159 mennesker livet.

Ifølge Politiken skriver Rigsadvokaten i et svar til Folketingets Erhvervsudvalg, at Flemming Thue Jensens henvendelse havde mere overordnet karakter og ikke indeholdt konkrete bevisfund.

Og derfor gav det ikke umiddelbart anledning til at rette henvendelse til Oslo Politi.

Dette overrasker Flemming Thue Jensen. Han fremhæver over for Politiken, at han netop kom med nye oplysninger, og at han i juli 2014 skrev to mails til Søfartsstyrelsens direktion.

Politiken har ikke kunnet få en kommentar fra justitsminister Søren Pind (V), der torsdag skal i samråd om Scandinavian Star.

Rigsadvokatens kommunikationschef, Mikkel Thastum, henviser ifølge Politiken til det skriftlige svar til erhvervsudvalget.

/ritzau/