Avis: Dansk Syrien-kriger dræbt i amerikansk luftangreb

En dansk Syrien-kriger på 17 år er angivelig omkommet i et amerikansk luftbombardement i Syrien.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En 17-årig dansk Syrien-kriger er angivelig død i Syrien under et amerikansk luftangreb, skriver Ekstra Bladet.

Den dræbte er ifølge avisen en 17-årig ung mand fra Brøndby Strand, som er opvokset i Danmark med libanesiske rødder. Den 17-årige skal have opholdt sig i Syrien siden april i år og er blevet dræbt i bombardementer i midten af juni.

Ekstra Bladet skriver, at den danske Syrien-kriger allerede i en alder af 15 år har været på kant med det danske retssystem. Hans advokat Gry Rambusch oplyser til Ekstra Bladet, at han har været sigtet for et røveri af en pizza og for to andre mindre gaderøverier.

»Han blev idømt en ungdomssanktion for de tre forhold, hvor Brøndby Kommune skulle gå ind og støtte og hjælpe ham på ret køl som en del af den sanktion, der gælder for unge lovbrydere. Alligevel endte Abdul efterfølgende som hjemløs på gaden i Københavns Nordvest-kvarter, hvor familien mener, han blev radikaliseret,« siger Gry Rambusch til Ekstra Bladet.

Hans familie har ifølge avisen forsøgt at forhindre ham i at tage til Syrien og kæmpe, blandt andet ved at rive hans pas i stykker. Alligevel udstedte Københavns Kommune i december sidste år alligevel et nyt pas til den mindreårige.

Udenrigsministeriets Borgerservice har oplyst til Ekstra Bladet, at man ikke kender til den 17-årige danskers død.