Avis afviser Evensens beskyldninger om hetz

Faderhuset har fået samme journalistiske behandling som alle andre, siger chefredaktør og afviser dermed kritikken fra Faderhusets medstifter.

Ruth Evensen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Anders Kristensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I forbindelse med Faderhusets nedlæggelse beskylder menigheden og medstifter Ruth Evensen forskellige medier og personer for at stå bag trusler og hetz. Faderhuset holder til i landsbyen Bandholm på Lolland, hvor menigheden ejer Bandholm Hotel.

Lokalavisen Folketidende er en af dem, Faderhusets pil peger på:

»Folketidende har båret brænde til bålet ved at bringe den ene miskrediterende artikel efter den anden og give plads til læserbreve med blandt andet en overskrift som denne: »Faderhuset - Ruth - Hitler - Det Frie Lolland - Nazistpartiet - 2. Verdenskrig,« skriver organisationen i en pressemeddelelse.

Chefredaktør Lars Hovgaard afviser, at Folketidende har hetzet Faderhuset og Ruth Evensens lokalliste »Det Frie Lolland«:

»Vi har som lokalavis skrevet forskelligt om Faderhuset i årenes løb, ligesom vi skriver om alt muligt andet. Vores udgangspunkt er at dække det på normal journalistisk vis, og det mener jeg også, vi har gjort. Jeg må derfor afvise, at der er tale om hetz eller kampagne,« siger han.

I forbindelse med kommunalvalget fik »Det Frie Lolland« samme journalistiske dækning som de øvrige partier og lister, siger Lars Hovgaard.

»Vi har forsøgt at kontakte Faderhuset, når der har været kritiske historier, så de har kunnet kommentere på det,« siger han.

I Facebook-gruppen »Nej tak til Faderhuset på Lolland«, der har 1.876 medlemmer, modtages nyheden om Faderhusets nedlæggelse med både glæde og skepsis. En del sår tvivl om, hvorvidt Faderhuset nu virkelig også lukker sine aktiviteter.

Berlingske Nyhedsbureau har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Faderhuset.