Audrey Hepburns ejendele sælges på sjælden auktion

Hun var kendt for sin stil og sit skuespil, men også for at være yderst privat. I denne uge sætter det britiske auktionshus Christie's en sjælden samling af hendes private ejendele til salg, bl.a. en cocktailkjole, som forventes solgt til mellem 300.000 og 500.000 kr.

Audreuy Hepburn bliver ofte omtalt som en af de største Hollywood-skuespillerinder. Her ses hun i 1961. Fold sammen
Læs mere
Foto: HO

Hun værnede om sit privatliv og nægtede til det sidste at udgive en selvbiografi. For lige så kendt som den belgisk-fødte, britiske skuespillerinde Audrey Hepburn blev for sit smukke og stilsikre ydre og for sine evner på et filmlærred, lige så lukket var hun, når det kom til hendes privatliv.

Men nu kan omverdenen – og især nogle købere – måske blive lidt klogere på den legendariske skuespillerinde, der døde af kræft i 1993 i en alder af 63 år.

Det britiske auktionshus Christie’s har fået en unik samling af Hepburns private ejendele til salg. Og auktionshuset har store forventninger til den specielle auktion, som forløber onsdag 27. september.

Ifølge CNN betegner auktionshuset samlingen som et »unikt og intimt glimt ind i en af de største hollywoodstjerners liv«.

Blandt de ting, der er til salg, er Hepburns private manuskript til filmen »Breakfast at Tiffany's«. Derudover har auktionshuset store forventninger til en sort cocktailkjole fra modehuset Givenchy, som Hepburn bar i filmen »Charade«. En lignende kjole fra Hepburn er tidligere blevet solgt for over en halv million kroner, og det forventes, at den sorte kjole vil blive solgt til mellem 300.000 og 500.000 kroner.

Derudover vil der blive solgt en række private fotografier, en læbestiftsholder, solbriller og en telefon med drejeskive, der stod ved hendes seng i hjemmet i Schweiz.

Nogle af de andre ejendele, man forventer vil indbringe en stor sum, er Hepburns Burberry-frakke , som vurderes til at gå for mellem 50.000 og 75.000 kroner, samt hendes samling af ballerinaer, som vurderes til det samme.

De personlige ejendele er blevet sat til salg af Hepburns to sønner. Sønnen Sean Hepburn Ferrer fik hun med sin første mand, Mel Ferrer, mens sønnen Luca Dottis far var hendes anden mand, den italienske psykiater Andrea Dotti. Ifølge CNN har de to sønner tidligere været i retten i forbindelse med rettighederne til moderens erindringer, og de har begge udgivet en bog med fotografier fra moderens liv. De ejer i fællesskab varemærket »Audrey Hepburn«.

 

Audrey Hepburn fik sit gennembrud som Broadway-stjerne i musicalen »Gigi« i 1951. Derefter blev hun en succes på filmlærredet, hvor hendes mest kendte film var »Breakfast at Tiffanys«.

Ifølge Christies har hun tidligere selv udtalt følgende:

»Jeg har ikke et kæmpe talent.. Jeg er ikke Laurence Olivier eller Meryl Streep. Jeg endte i denne branche, fordi jeg måtte tjene til livet.«