Auditører dropper sag mod jægersoldat

Den tidligere jægersoldat Thomas Rathsack bliver alligevel ikke tiltalt for at videregive fortrolige oplysninger og røbe militære hemmeligheder i bogen "Jæger – i krig med eliten".

Tidligere jægersoldat Thomas Rathsack slipper for retssag. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Frit redaktionelt brug
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forsvarets Auditørkorps har efter et års efterforskning opgivet at rejse anklage mod den tidligere jægersoldat Thomas Rathsack

Dermed bliver han ikke straffet for at have røbet militære hemmeligheder i sin bog "Jæger - i kamp med eliten".

LÆS OGSÅ: Thomas Rathsack sigtes dobbelt

En af årsagerne til beslutningen er, at flere myndigheder under Forsvarskommandoen, blandt andre Hærens Operative Kommando, undervejs har sagt, at oplysningerne i bogen ikke ville kompromittere nuværende eller fremtidige indsættelser i krigszoner.

En umulig sag

Auditørkorpset konstaterer også, at det ville blive noget nært umuligt at føre bevis for en anklage mod Rathsack uden at kompromittere hensynet til statens sikkerhed, rigets forsvar eller hensynet til fremmede magter.

LÆS OGSÅ: En jæger sladrer ikke

Forsvarskommandoen forsøgte sidste år, da bogen blev foromtalt i medierne, at hindre dens offentliggørelse. Sagen førte til, at den daværende forsvarschef, Tim Sloth Jørgensen, blev presset til at forlade sin stilling.

Fortrolige oplysninger og hemmeligheder 

Forsvarets Auditørkorps sigtede i september sidste år Thomas Rathsack for at videregive fortrolige oplysninger og røbe militære hemmeligheder efter straffelovens paragraf 152 og den militære straffelovs paragraf 32.

LÆS OGSÅ: Jægersoldatens bog er den ægte vare