Attentatmand cyklede rundt i indre København før angreb

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politiet efterlyser vidner, der kan have set gerningsmanden bag weekendens terrorattentater i København, umiddelbart inden han angreb synagogen i Krystalgade.

Billeder fra overvågning fra blandt andet en tøjbutik på Købmagergade viser, at gerningsmanden cyklede rundt omkring Amagertorv, Købmagergade, Krystalgade og Peder Hvitfeldts Stræde i Indre By.

»Vi vil meget gerne i kontakt med vidner, der har set gerningsmanden, idet efterforskningen på nuværende tidspunkt viser, at han i tiden mellem klokken 23.25 og gerningstidspunktet klokken 00.41 har cyklet rundt i området,« siger ledende politiinspektør ved Københavns Politi Jørgen Skov i en pressemeddelelse og fortsætter:

»Det er vores indtryk, at han har været i området for at rekognoscere forud for skudattentatet, idet han cykler frem og tilbage ad blandt andet Købmagergade - og dermed passerer Krystalgade, hvor han har haft frit udsyn til vagten og politifolk på stedet.«

Politiet har frigivet en række billeder, der viser gerningsmanden på cykel i Købmagergade. Vidner bedes kontakte Københavns Politi på telefon 114.

BNB