Asylsøgere kastede brosten mod Røde Kors-ansatte: Her er deres dom

To somaliere greb til vold, da de skulle flyttes fra Nordsjælland til Bornholm. Det giver tre måneders fængsel

PLUS-historie. Mens lande over hele Europa strammer regler og indfører kontrol ved grænsen, rykker spørgsmålet om en pause til spillereglerne for flygtninge tættere på. (se Ritzau historie 211630) Auderød Asylcenter. En bus er ankommet på den sene eftermiddag for køre en gruppe flygtninge videre til deres mere permanente hjem. Der er trængsel og det regner. Poserne er linet op langs vejkanten, og folk har stillet sig i kø for at være sikre på, at de kommer det rigtige sted hen. Røde Kors medarbejderne opfordrer folk til at have tålmodighed. Torsdag d. 3. december 2015. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sara Gangsted
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To asylansøgere blev rasende, da de skulle flytte fra Asylcenter Auderød i Nordsjælland til Bornholm.

Vreden fik dem til at kaste flere brosten mod to medarbejdere fra Dansk Røde Kors, som havde kørt de to til stationen i Frederikssund.

Adfærden har i Retten i Hillerød udløst en dom på fængsel i tre måneder. Desuden udvises begge af Danmark i seks år, oplyser Nordsjællands Politi.

De to dømte er fra Somalia. Den ene, en kvinde på 30 år, forsøgte først at slå den ene medarbejder med en radio. Da det mislykkedes, slog hun ham med knyttet næve i ansigtet.

Derefter tog både hun og en 29-årig mand fat i nogle brosten, som de brugte som kasteskyts.

Røde Kors-medarbejderne gik i dækning bag den bil, de var kommet i, og den fik flere buler. Episoden udspillede sig 8. juni.

Begge dømte har modtaget dommen, der blev afsagt onsdag, oplyser Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

/ritzau/