Asylchef om slagsmål: Her eskalerer drillerierne

En stor gruppe unge asylansøgere var søndag aften oppe at slås på Børnecenter Tullebølle på Langeland.

Beboere på Børnecenter Tullebølle på Langeland blev søndag aften involveret i et masseslagsmål. Arkivfoto. Scanpix/Jacob Langvad Nilsson Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Problemerne synes at klæbe til Børnecenter Tullebølle.

Asylcentret på Langeland huser uledsagede børn og unge, og søndag aften udviklede et skænderi i et rygeskur sig til et stort slagsmål.

Langeland Kommune driver flere asylcentre - herunder fire for børn - men ingen er så plaget af konflikter som Børnecenter Tullebølle. Det fortæller drifts- og logistikchef Ulrik Pihl.

- De drenge har - lige så vel som drenge på andre børnecentre - nogle ting med i bagagen, som gør, at de reagerer mere voldsomt på drillerier og småskænderier, end andre gør, siger han.

Og sådan er det typisk på alle centre for uledsagede børn, lyder det.

- Men af en eller anden uforklarlig årsag har der helt klart været flere hændelser koncentreret omkring vores center i Tullebølle end på de andre centre, siger Ulrik Pihl.

15 til 20 drenge var involveret i slagsmålet søndag, fortællere lederen. Heriblandt forsøgte nogle at sætte en stopper for optøjerne.

I kampens hede blev en medarbejder på centret ramt af slag.

Men drifts- og logistikchef Ulrik Pihl afviser, at personalet er for dårligt klædt på til at håndtere de unge beboere.

- Jeg tror, det er tilfældige ting, der spiller ind. Det er min vurdering, at personalet fuldt ud lever op til forventningerne.

- Lige nu er der endda en relativt høj bemanding, fordi vi har færre beboere til den samme bemanding som tidligere, siger han.

I alt 32 medarbejdere er nu ansat til at tage sig af 48 beboere.

Af tidligere negative sager hos Børnecenter Tullebølle kan nævnes et forløb i august. Her blev fem drenge i alderen 14 til 17 år flyttet fra asylcentret.

Det skete, efter at politiet havde sigtet to af drengene for voldtægt og tre for seksuel chikane i området omkring Langelandsfestival.

Samtidig fortalte tidligere medarbejdere om kritisable forhold på centeret. Blandt andet at personalet ikke formåede at holde styr på drengene.

I kølvandet på søndagens slagsmål forsikrer drifts- og logistikchef Ulrik Pihl, at episoden bliver evalueret, så lignende kan undgås i fremtiden.

- Vi arbejder altid målrettet på, at den slags ikke kommer til at ske igen, men vi kan ikke udstede nogen garantier, siger han.

/ritzau/