Asylbureau: Vi gjorde intet ulovligt

Asylbureau idømt bøde på 10.000 kroner for forsøg på at skaffe arbejde til afviste asylansøgere. Talsmand forstår ikke dommen, som ankes til landsretten.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Dommen er forkert.

Sådan lyder det kort og kontant fra talsmanden for Asylbureau ApS, der tidligere mandag blev idømt en bøde på 10.000 kroner for ulovligt forsøg på at beskæftige afviste asylansøgere.

- Vi er fuldstændig uforstående over for denne her dom, siger Jakob Tamsmark.

Ud over bøden har Asylbureau også fået konfiskeret 308.000 kroner, som var tiltænkt hjælp til asylansøgerne.

Ved brug af den såkaldte beløbsordning havde vikarbureauet til hensigt at hjælpe de udviste irakere til beskæftigelse. Ordningen giver nemlig mulighed for at beskæftige udlændinge, hvis lønnen er mindst 31.000 kroner om måneden, og Udlændingeservice giver tilladelse.

Og derfor var forsøget på at skaffe arbejde til de irakiske asylansøgere helt lovligt, mener Jakob Tamsmark.

- Vi mener, at vi har handlet i nøje overensstemmelse med de regler og procedurer, som var gældende for brug af beløbsordningen i efteråret sidste år, siger Tamsmark og fortsætter:

- Vi mener simpelthen ikke, der foreligger beviser, der peger på, at vi har til hensigt at bryde de regler. Derfor mener vi, at dommen er forkert.

I 2010 er det blevet tilføjet til beløbsordningen, at personer med en udrejsedato - for eksempel de tvangsudviste irakere - ikke kan søge arbejdstilladelse, før de har forladt landet.

En tilføjelse, der også har fået Dagbladet Politikens Irak Center til at opgive at hjælpe asylansøgere til beskæftigelse.

Asylbureau og forsvarer Christian Dahlager har endnu ikke modtaget præmisserne for dommen, men er fast besluttede på at anke til landsretten.

/ritzau/