Asylbørn er i chok efter voldsom ulykke i Himmerland

Fredag morgen er ti børn stadig indlagt efter ulykke, hvor deres bus blev påkørt af en lastbil.

Ingen af de 38 flygtningebørn, der torsdag eftermiddag var involveret i en trafikulykke i Nordjylland, er livsfarligt kvæstet.

Det oplyser kommunikationskonsulent Lars Vestergaard fra Asylcenter Vesthimmerland.

Fredag morgen er ti af drengene fortsat indlagt på forskellige jyske sygehuse. Flere af dem har brækket arme og ben, mens andre har slået hovedet.

- Der er nogle af dem, der er kommet ret voldsomt til skade. Men vi taler om skader, som man kommer sig over, siger Lars Vestergaard.

Alle børnene er drenge i alderen 13-17 år og beboere på Børnecenter Skørping i Himmerland. Der er tale uledsagede flygtningebørn fra lande som Syrien, Afghanistan, Iran og Irak.

Lars Vestergaard fortæller, at alle drengene umiddelbart efter ulykken har været forbi et sygehus. Da de i løbet af aftenen og natten vendte hjem, var krisepsykologer klar til at hjælpe med at bearbejde oplevelsen.

- De er chokerede. Vi har fået de første 28 drenge hjem og har brugt meget tid og energi på at tage imod dem. På at give dem noget at spise og drikke, siger Lars Vestergaard.

- I dag starter kriseberedskabet med at træde i kraft. Vi skal have løftet de drenge, der har det værst, siger han.

De 38 drenge var på vej hjem fra skole, da en lastbil kort før klokken 14.20 kørte op i deres bus på Løgstørvej ved Stenild.

De nærmere omstændigheder ved ulykken er endnu ikke klarlagt.

/ritzau/