Asylansøger sigtes for trusler på asylcenter i Næstved

En 34-årig mandlig asylansøger blev for nogle uger siden lagt i benlås. Nu er han fængslet for trusler.

Næstved: En 34-årig mandlig syrisk asylansøger fra centeret Bag Bakkerne i Næstved er sigtet for vold og trusler om vold mod beboere på asylcenteret, mod personalet på stedet samt mod en fotograf fra TV Øst.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Den sigtede er den samme mand, som for nogle uger siden blev lagt i benlås af tre vagter på asylcentret. Efter at den episode kom frem, har lederen af asylcentret fratrådt sin stilling.

Den 34-årige mand blev tirsdag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør, hvor en dommer valgte at varetægtsfængsle ham indtil 8. juni, oplyser anklagemyndigheden hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på Twitter.

Der er ikke oplysninger om, hvordan manden forholder sig til sigtelsen.

I en pressemeddelelse tidligere tirsdag sagde politiinspektør Kim Kliver, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at der de seneste dage har været forholdsvis stort fokus på asyllejren i Næstved.

- Når mange mennesker er samlet på ét sted, er det svært at undgå gnidninger, siger Kim Kliver og tilføjer:

- Den 34-årige har dog trådt ganske gevaldigt over stregen, i forhold til hvad vi kan acceptere, og han må selvfølgelig nu tage konsekvenserne af sine handlinger.

Henriette Rosenberg Larsen, der er chefanklager i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, stemmer i:

- Vi har i kredsen et samarbejde mellem politi og anklagemyndighed, hvor vi strategisk har sat fokus på også at sikre ro og orden i og ved vores asyllejre.

/ritzau/