Astronaut Andreas Mogensen er landet

Den danske Astronaut Andreas Mogensen landede sikkert klokken 02:51 dansk tid i Kasakhstan.

På billedet ses astronaut Andreas Mogensen efter landingen med den russiske Sojuz TMA-16M-rumkapsel, som bar ham tilbage til Jorden, hvor han landede i et øde område uden for Zhezkazgan i Kazakhstan. AFP PHOTO/HO /ESA /STEPHANE CORVAJA. Fold sammen
Læs mere
Foto: STEPHANE CORVAJA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Natten til lørdag klokken 02:51 dansk tid landede den danske astronaut Andreas Mogensen i Kasahkstan sammen med den russiske førstepilot, Gennadij Padalka, og kosmonauten Aidyn Aimbetov fra Kasakhstan.

De tre forlod Den Internationale Rumstation, ISS kort før midnat og begav sig på vej mod jorden i Sojuz-kapslen. Landingen i Kasakhstan gik ifølge det europæiske rumagentur efter planen.

På den knap ti dage lange mission i rummet har Andreas Mogensen blandt andet fotograferet lyn fra oven, smagstestet rummad, fjernstyret robotter og cyklet på rumcykel. Alt sammen projekter, der er udført i videnskabens tegn.

Hjemrejsen var potentielt farlig, fordi rumkapslen risikerede at brænde op på vej gennem atmosfæren, og samtidig blev de ombordværende udsat for et massivt pres under mødet med tyngdekraften.

 

De tre astronauter vil nu blive fløjet til Kasakhstans hovedstad Astana, hvor landets præsident står klar til at tage imod ved en velkomstceremoni.

Danske Andreas Mogensen vil herefter blive fløjet til Det Europæiske Rumagenturs hovedkvarter i Köln.