Asmaa: Tørklædediskussion er latterlig

Asmaa Abdol-Hamid kalder debatten om brug af tørklæde i Hjemmeværnet for fuldkommen latterlig, og hun beskylder Dansk Folkeparti for at have alt for stor magt over Hjemmeværnet.

Enhedslistens tidligere folketingskandidat Asmaa Abdol-Hamid mener, at kvinder i Hjemmeværnet må bære tørklæde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sonny Munk Carlsen

- Diskussionen er fuldkommen latterlig!

Det er ikke til at tage fejl af Enhedslistens tidligere folketingskandidat Asmaa Abdol-Hamids mening om den verserende tørklæde-debat, der senest er blusset op på grund af Maria Mawal, der ønsker at bære tørklæde i Hjemmeværnet, men ikke kan få lov til det, fordi det strider mod værnets uniformsreglement.

- Maria Mawal bør være en ligeværdig deltager i en organisation som Hjemmeværnet. Jeg kan ikke se, hvordan tørklædet kan være et problem. Der er kvinder i Hjemmeværnet, som har langt lyst hår, og de skiller sig også ud i deres uniform, siger Asmaa Abdol-Hamid, der selv har været genstand for en debat om tørklæder, da hun kunne blive den første muslimske kvinde iført tørklæde til at tale fra talerstolen i Folketinget, hvis hun var blevet valgt ind for Enhedslisten ved sidste valg.

Bør hyldes
I det hele taget har Asmaa Abdol-Hamid svært ved at forstå, hvorfor det overhovedet kan være et problem at bære et tørklæde i Hjemmeværnet. Og hun mener, at Maria Mawal i øjeblikket bliver hængt ud i pressen.

- Jeg synes, det er en heltegerning, at Maria Mawal gerne vil hjælpe sårede soldater. Hun burde hyldes i stedet for at blive ekskluderet fra samfundet på grund af det, siger Asmaa Abdol-Hamid, der kender Maria Mawal, men ikke har talt med hende om denne sag de sidste par dage.

Skyder på Dansk Folkeparti
Det er især Dansk Folkepartis synspunkter, som har fået Enhedslistens folketingskandidat op af stolen.

- Dansk Folkeparti påvirker Hjemmeværnet. Det parti har fået alt for meget magt. Deres kritik er helt ude af proportioner, og jeg mener, de krænker muslimske kvinders selvstændighed, når de bliver ved med at sige, at tørklædet er undertrykkende. De nægter at anerkende, at vi kvinder selv har valgt at bære tørklæde. Islamofobien må ophøre, siger Asmaa Abdol-Hamid.

"Tørklædet er ikke frivilligt"
Dansk Folkepartis medlem af Folketingets integrationsudvalg, Martin Henriksen, er ikke overraskende uenig med Asmaa Adbol-Hamid i den udlægning.

- Et reglement er et reglement, og det skal overholdes. Der er ingen grund til at være pragmatiske på dette område. Tørklædet står for ulighed, og at kvinder ikke er lige så meget værd som mænd. Det kan vi ganske enkelt ikke bakke op om, siger Martin Henriksen.