Askesky påvirker Dronningens fødselsdag

Opdateret kl. 13.36: Svenske og norske kongelige tager toget til København, men hoffet forventer afbud til aftenens gallaforestilling i Det Kgl. Teater.

Sveriges Prins Carl Philip og Kronprinsesse Viktoria må tage toget til Dronningens fødselsdag i morgen. Prinsesse Madeleine kommer formentligt ikke med til fødselsdagen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker

Ingen fly må lette og lande fra Københavns Lufthavn på grund af askeskyen fra den islandske vulkan. Og det får betydning for de mange gæster, der kommer fra udlandet til dronningens 70 års fødselsdag fredag. 

Både den svenske og norske kongefamilie er derfor blevet omdirigeret og ankommer med tog i stedet for fly til København. 

Det oplyser Søren Hedegaard Nielsen, der er pressechef i Københavns Lufthavn.

Læs også: Sky af glaspartikler og syrer over Danmark
Læs også: Alt om Dronningens fødselsdag

Hvad der sker med de øvrige udenlandske gæster, som skal deltage i den store fest, ved Søren Hedegaard Nielsen ikke.

- Vi har aldrig været ude for det her før, og det er jo ikke ligefrem noget, man tager højde for i planlægningen, siger han.

Forventer afbud til gallaforestilling

Kongehusets kommunikationschef Lene Balleby siger, at flyaflysningerne betyder, at flere gæster sandsynligvis ikke kan deltage i aftenens gallaforestilling.

- Lige nu forsøger flere af gæsterne at finde alternative rejseveje. Mere kan jeg ikke oplyse på nuværende tidspunkt, siger Lene Balleby til bt.dk.

Læs også: Sådan fejres Dronningen

- Men naturligvis vil det få indflydelse på gæsternes mulighed for at komme som planlagt. Men vi har på nuværende tidspunkt ikke overblik over, hvad det kan komme til at betyde for den endelige deltagelse i de forskellige arrangementer, fortsætter Lene Balleby.

I alt er cirka 1200 gæster inviteret til forestillingen.