Askesky har hindret 11 redningsaktioner

Askeskyen, der siden torsdag har sat en stopper for flytransport i Danmark, har foreløbig forhindret Flyvertaktisk Kommando i at udføre 11 redningsmissioner.

Flyvetaktisk Kommando har foreløbig måtte afvise at rykke ud til 11 forskellige redningsmissioner, siden askeskyen fra Island torsdag lagde sig over dansk luftrum.

- Vi har fået oplyst, at det ikke er tilrådeligt at flyve, og derfor er vi hele tiden tvunget til at afveje, om vi skal sende en helikopterbesætning på seks mand i luften, forklarer pressemedarbejder Lars Skjoldan.

- Og indtil videre har vi haft 11 missioner, som vi ikke har kunnet deltage i på grund af askeskyen, siger Lars Skjoldan.

De 11 missioner omfatter eftersøgninger, patientevakueringer og ambulanceflyvninger mellem hospitaler.

Senest har Flyvertaktisk Kommando afvist at støtte eftersøgningen af den 55-årige Lene Eriksen fra Strandhuse, der ikke er set, siden hun forlod sit hjem fredag aften.

- Det vil ikke være korrekt at sige, at ingen liv har været i fare, for det er altid alvorligt, når vi bliver tilkaldt. Men vi må jo forholde os til den situation, vi står i, siger Lars Skjoldan.

- Det er altid alvorligt, når vi bliver tilkaldt,

Blandt de missioner, som Flyvertaktisk Kommando har set sig nødsaget til at deltage i, er en anmeldelse om et ensomt surfbræt på havet, en tom kano i en å samt eftersøgningen af en dement kvinde.

/ritzau/