Arriva anmeldt for racisme i bybus

En muslimsk mand i Århus har meldt Arriva til politiet for racisme. Det sker efter, at en buschauffør tidligere på ugen nægtede at køre med mandens kone.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politiet bliver draget ind i sagen om en muslimsk kvinde med tørklæde, som blev afvist i en Arriva-bus tidligere på ugen. Kvindens mand har meldt busselskabet og chaufføren til politiet for diskrimination, skriver stiften.dk.

Ifølge dansk lov må man ikke diskriminere personer på grund af race, hudfarve, national eller etnisk oprindelse, tro eller seksuel orientering. Hvis dette sker, kan det straffes med bøde, hæfte eller fængsel i op til seks måneder.

Mandag eftermiddag blev Houria Nouioua afvist af chaufføren på linje 107, da hun stod på bussen i Viby. Hun var sammen med sin mand og deres tre små børn. Chaufføren afviste at tage kvinden med, da hun bar et meget dækkende tørklæde, en såkaldt niqab. Han henviste til, at hun var maskeret, og han mente, at dette er forbudt.

Arriva har siden undskyldt over for familien, og samtidig har chaufføren været til en kammeratlig samtale. Men han beholder sit job, da Arriva vurderer, at han afviste kvinden, fordi han fejlagtigt troede, at det maskeringsforbud, der gælder ved demonstrationer, også gælder i busser.

Men kvindens mand, Mohamed Belgacem, synes ikke, det er nok.

- Folk i Danmark skal følge loven, og det gælder også chaufføren. Nu er dette sket for min kone, men i morgen kan det ske for andre, siger Mohamed Belgacem til stiften.dk.

/ritzau/