Arla køber britisk firma for 2,4 mia. kr.

Arla Foods betaler 2,4 milliarder kroner for den resterende del af britiske Arla Foods UK Pls, der har 5000 medarbejdere og omsætter for 15 milliarder om året.

Den dansk-svenske mejerigigant Arla Foods køber nu de resterende 49 procent af det britiske datterselskab Arla Foods UK Pls for godt 2,4 milliarder kroner. Købet har været undervejs siden oktober og skal endelig godkendes af aktionærerne i det britiske selskab ved en ekstraordinær generalforsamling i februar.

- Med et fuldt ejerskab af det britiske selskab vil vi være i stand til at sikre, at forretningen får maksimal udbytte af at være en del af Europas største mejeriselskab. Når handlen er afsluttet, vil vi i Arla Foods ligeledes arbejde på at styrke forholdet mellem de britiske mælkeproducenter og deres mejeriselskab, siger Peder Tuborgh, administrerende direktør i Arla Foods.

Der er cirka 5000 ansatte i det britiske selskab, der omsætter for omkring 15 milliarder kroner om året. Med købet vil Arla sætte sig på en stor del af markedet i England, Wales og Skotland.

/ritzau/