Arla hæver mælkepris med 10 øre

Arla hæver acontoprisen med 10 øre pr. kg. mælk med virkning fra den 10. september. Det sker for at imødekomme utilfredshed fra andelshaverne.

En lang mødedag hos Arla Foods endte tirsdag med, at bestyrelsen besluttede sig for at hæve afregningsprisen på mælk med yderligere 10 øre over for andelshaverne. Det sker for at imødekomme den uro, der har fået mælkebønderne til at bejle til det nystiftede selskab Danish Dairy, der har lokket med bedre afregningspriser.

I sidste uge hævede Arla prisen med 12,8 øre, og den får altså endnu et nøk op.

- Forhøjelsen kommer på baggrund af yderligere prisstigninger, som Arla nu skal til at melde ud i den takt, som markedet kan følge med. Der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi ønsker at beholde alle vores andelshavere. Vi har derfor besluttet at foretage en yderligere justering af acontoprisen allerede nu for at sende et klart signal til vores andelshavere, udtaler Arla Foods administrerende direktør, Peder Tuborgh, i en pressemeddelelse.

- Udviklingen på verdensmarkedet viser, at acontoprisen fremover vil blive mere bevægelig både i op- og nedadgående retning, sådan vil det også blive i Arla Foods, siger han.

/ritzau/