Arla giver teknisk fejl skyld for udslip

Arla mener, at en teknisk fejl er skyld i udslippet i Taulov. Ingen ansatte er kommet til skade.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det må være en teknisk fejl, som er skyld i det udslip fra et rengøringsrum ved Arla Foods i Taulov. Udslippet har lukket flere dele af motorvejen i Østjylland - og som lige nu sender farlige dampe rundt i området.

Sådan lyder det fra Dan Kolding, produktionsansvarlig ved Arla Foods.

- Systemet omkring rengøringsrummet er automatiseret, så de menneskelige fejl er minimerede. Så jeg kan simpelthen ikke se andre forklaringer, end at det må være en teknisk fejl, siger han.

Rengøringsrummet er ifølge Dan Kolding indrettet efter alle regler og forskrifter.

- Vi skal til at finde ud af, hvilke rengøringsmidler der er løbet sammen. Vi har meget salpetersyre i rummet, men det er i meget sikrede tanke, og derfor forstår vi ikke, hvis der er sket noget med dem, siger Dan Kolding.

Sydøstjyllands Politi er stadig i tvivl om, hvorvidt udslippet indeholder de farlige klordampe, som ved indånding kan udarte sig til vand i lungerne. Men røgen er under alle omstændigheder farlig, fordi der udvikles såkaldte nitrøse gasser.

Medarbejderne ved Arla Foods opdagede branden natten til fredag og slog kort efter alarm. Ingen personer er dog kommet til skade ved udslippet.

- Der var et par brandfolk, som blev tjekket af en læge, men der var ikke noget at komme efter. Der holdt et par lastbilchauffører på kanten af området, og dem måtte vi over og jage væk, siger Jørn Lindhardt, indsatsleder ved Sydøstjyllands Politi Jørn Lindhardt.

Produktionsansvarlig Dan Kolding fortæller, at medarbejderne fortsætter deres arbejde.

- Røgen trækker væk fra mejeriet, og derfor blev det hurtigt vurderet, at dem, som allerede var på arbejde, kunne blive. Men det er stadig natholdet, som er på arbejde, fordi deres afløsere ikke kan komme frem, siger han.

E 20 Taulov-motorvejen mellem Kolding og Fredericia samt Østjyske Motorvej mellem Fredericia og Vejle er spærret i alle retninger, og det er uvist, hvornår de åbner igen.

/ritzau/