Arena-sag: Politikere kræver svar fra overborgmester

Konservative og Dansk Folkeparti ønsker en forklaring fra overborgmester Frank Jensen (S), fordi et byggeselskab, som kommunen er medejer af, har brugt store beløb på champagne, luksusrejser og dyre middage. Borgmesteren sætter forvaltningen i gang med en undersøgelse.

ARKIVFOTO af Frank Jensen (S). Konservative og DF afkræver nu overborgmesteren en forklaring i sagen om det store pengeforbrug hos Arena CPHX, der står bag opførslen af Københavns nye multiarena. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Københavns overborgmester Frank Jensen (S) bliver nu afkrævet en forklaring i sagen om det store pengeforbrug i Arena CPHX, som er gået til blandt andet dyre rejser, champagne og middage på nogle af Københavns mest eftertragtede spisesteder. Arena-selskabet er halvt ejet af Københavns Kommune og halvt ejet af Realdania og har stået for byggeriet af en ny multiarena til 1,4 milliarder kroner.

Virksomheden sorterer under Frank Jensens forvaltning, og derfor kræver flere medlemmer af borgerrepræsentationen, at han forklarer sig.

»Der er ingen vej uden om, at overborgmesteren må stå skoleret i Økonomiudvalget, og vi vil både have en mundtlig og en skriftlig redegørelse. Frank Jensen har pligt til at føre tilsyn med det byggeri, fordi det sorterer under hans forvaltning. Vi skal vide, hvad han har kendt til denne sag,« siger Jakob Næsager fra de Konservative.

Samlet set har Arena-selskabet indenfor en kort årrække anvendt et millionbeløb på rejser, middage, interne arrangementer og lignende.

Finn Rudaizky er medlem af borgerrepræsentationen for Dansk Folkeparti, og han mener, at pengene kunne være brugt langt bedre.

»De udviklingshæmmede mangler fritidsaktiviteter i Københavns Kommune, og det har der ikke været penge nok til. Vi kunne have brugt de samme penge til at forøge kvaliteten for dem,« siger han.

Finn Rudaizky vil nu stille politiske spørgsmål til overborgmesteren i sagen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Frank Jensen til selve bilagene, men via sin presseafdeling oplyser overborgmesteren, at han vil bede forvaltningen undersøge, om der er overtrådt regler i den konkrete sag.

I en mail til Berlingske oplyser Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune desuden, at forvaltningen først i begyndelsen af 2016 blev opmærksom på arena-selskabets udgifter til middage og rejser, da en journalist bad om aktindsigt i bilagene. Forvaltningen peger også på, at det overordnede ansvar for dispositioner ligger hos selskabets bestyrelse, men at ansvaret for den daglige drift ligger hos direktøren.

Den administrerende direktør, som var ansat, da hoveddelen af de omstridte bilag blev indleveret, forlod sin stilling i 2014.

Klik i grafikken nedenfor for at bladre rundt udvalgte bilag fra Arena CPHX...