Arena-direktør meldt til politiet

Tidligere administrerende direktør for selskabet bag Københavns nye multiarena bliver nu politianmeldt efter historier om store udgifter til champagne, rejser og michelinmad i selskabet. Bestyrelsen lægger op til samarbejde med politiet.

Jakob Næsager meldte torsdag den tidligere Arena-direktør til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (Bagmandspolitiet, red.). Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard

Han inviterede forretningspartnere og ansatte ud på nogle af Københavns dyreste spisesteder, drak fine italienske vine og boede på femstjernet luksushotel, som skatteborgerne var med til at betale regningen for via Københavns Kommunes medejerskab af selskabet Arena CPHX.

Nu bliver han meldt til politiet.

Claus Wiegand Larsen var i en årrække administrerende direktør i selskabet bag opførelsen af Københavns nye multiarena, og flere eksperter har vurderet, at han kan have handlet ulovligt. Eksempelvis har lektor i forvaltningsret Sten Bønsing peget på, at der kan være tale om mandatsvig, fordi virksomhedsledelsen næppe havde bemyndigelse til at bruge så mange penge på luksusgoder.

Jakob Næsager (K) er medlem af Københavns Borgerrepræsentation, og som jurist sad han i sin tid i det tilsyn under Indenrigsministeriet, som sammen med Bagmandspolitiet udfærdigede anklageskriftet mod Peter Brixtofte i Farum-sagen. Han mener, at Arena-sagen har paralleller til Farum-sagen, fordi man dengang konterede udgifter til middage og rødvin under byggeregnskaberne.

Jakob Næsager meldte torsdag den tidligere Arena-direktør til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (Bagmandspolitiet, red.).

Den konservative politiker hæfter sig ved udtalelser fra Claus Wiegand Larsen om, at de ansatte i selskabet havde »fortjent en belønning«.

»Hvis en direktør mener, han får for lidt i løn, og han tager på rejser og spiser på restaurant for at øge sin løn, så er det en berigelse. Det er altså kun bestyrelsen, som kan afgøre, om man skal stige i løn,« siger han.

Jakob Næsager henviser også til Berlingskes historie om, at den tidligere direktør fik betalt sin deltagelse i Ironman som tegn på mulig berigelseskriminalitet. Han vil dog lade det være op til politiet, hvordan en eventuel tiltale skal formuleres.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Claus Wiegand Larsen, da han ikke har besvaret Berlingskes seneste henvendelser. Han har dog tidligere argumenteret med, at alle budgetter har været overholdt i selskabet.

Arena CPHX’ bestyrelsesformand hilser dog en eventuel politiundersøgelse velkommen:

»Selskabet vil naturligvis lægge alle de oplysninger frem, der kan hjælpe politiet med undersøgelsen,« siger Bent Frank.

Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), afviser fortsat at udtalele sig med henvisning til at kommunen er i gang med sin egen undersøgelse. Socialdemokraternes gruppeformand på rådhuset, Lars Weiss, er enig i, at selskabets repræsentationsudgifter har haft et »urimeligt niveau«.

»Havde det været et rent kommunalt selskab, er der ingen tvivl om, at det ville være langt over grænsen for, hvad der ville være acceptabelt. Nu får vi undersøgt, hvilke retningslinjer, der har været internt i selskabet, og om disse retningslinjer har været brudt.«