Arena-direktør brugte skattekroner i poolbar på luksushotel

Det kostede selskabet Arena CPHX over 30.000 kroner, at selskabets direktør tog på arkitekturkonference i Singapore. Pengene, der bl.a. kommer fra de københavnske skatteydere, blev blandt andet brugt i luksushotellets restauranter og barer.

Foto: ROSLAN RAHMAN

Hotel Marina Bay Sands i Singapore er »en rejse ind i en verden, der overgår alle forventninger.«

Det siger i hvert fald fodboldikonet David Beckham i præsentationsvideoen af det femstjernede luksushotel på hotellets egen hjemmeside.

Ifølge teksten på hjemmesiden byder det »arkitektoniske vidunder« på 60 restauranter, teater, luksusbutikker og ”spektakulært natteliv”. Og såmænd verdens største tagterrasse-swimmingpool.

Det var hér, direktøren for selskabet bag Københavns nye multiarena valgte at tilbringe to overnatninger, da han ene mand besøgte arkitekturkonferencen World Architecture Festival i oktober 2012.

I alt kostede rejsen over 30.000 kroner i flybilletter, hotel og restaurantbesøg.

Heraf blev 4.990 kroner brugt i poolbaren og restauranterne på Hotel Marina Bay Sands. Hotelværelset kostede 3.218 kroner, mens flybilletterne kostede 22.101 kroner. Dertil kommer regninger på samlet godt 1.400 kroner på andre restauranter.

Det viser en række udgiftsbilag fra selskabet Arena CPHX, Berlingske har fået aktindsigt i.

Berlingskes gennemgang af de næsten tusinde siders bilagsmateriale viser, at selskabet siden etableringen i 2011 har brugt over to millioner kroner på bl.a. rejser, repræsentation, bespising og studieture verden rundt for de ansatte. Flere af udgifterne er gået til ”ekstravagant luksus”, mener cand. jur. og ekspert i forvaltningsret Bente Hagelund, der har set udvalgte bilag, mens lektor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet Sten Bønsing finder mange af udgifterne ”urimeligt høje”.

Den daværende direktør i Arena CPHX, Claus Wiegand Larsen, forsvarer dog sin tur til arkitekturkonferencen i Singapore og opholdet på Hotel Marina Bay Sands:

»Selve konferencen blev holdt på dét hotel, og restauranterne ligger helt oppe øverst poolside, så selvfølgelig spiste jeg med de andre delegerede deroppe. Det ville være unaturligt at bo et andet sted,« siger Claus Wiegand Larsen.

Om det generelle udgiftsniveau i selskabet siger han, at et par af eksemplerne kan "virke i overkanten", men han fastholder, at rejserne og restaurantbesøgene har haft en positiv betydning for opførelsen af byggeriet.