Arbejdsløse indvandrere går glip af gode tilbud

En analyse fra Beskæftigelsesministeriet viser, at indvandrere fra ikke-vestlige lande kommer sjældnere i praktik, løntilskud og nyttejob end danskere i samme situation.

Foto: Torben Christensen. Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

Ledige indvandrere fra ikke-vestlige lande kommer sjældnere i praktik, løntilskud og nyttejob end danskere i samme situation, viser en analyse fra Beskæftigelsesministeriet ifølge Jyllands-Posten.

Tallene fra Beskæftigelsesministeriet viser, at mindre end hver tredje jobparate kontantshjælpsmodtager fra ikke-vestlige lande været i virksomhedspraktik, løntilskud eller nyttejob, inden for en periode på 12 uger.

Det har 40,9 procent af de øvrige jobparate kontanthjælpsmodtagere - det vil sige personer med dansk baggrund eller indvandrere fra vestlige lande, der har været omfattet af virksomhedsrettede tilbud.

Samme forskel gør sig gældende for aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere, og det går igen på andre ydelser som ledighedsydelse og revalidering.

Skævheden ærgrer beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S).

»Vi har ikke lavet den virksomhedsrettede indgangsvinkel godt nok til dem med flygtninge - og indvandrerbaggrund, og det er måske en af forklaringerne på, at der er en så stor procentdel af dem, der står uden for arbejdsmarkedet,« siger ministeren til Jyllands-Posten.