Arbejdet med at finde overlevende fortsætter

Eftersøgningen af overlevende i ruinerne efter det voldsomme jordskælv i Bam i Iran fortsætter mandag morgen. Dermed bliver der alligevel brug for det danske redningshold, som søndag ankom og blev mødt med forlydender om, at myndighederne ville indstille eftersøgningerne.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Underdirektør i Beredskabsstyrelsen, Jørgen Holst, siger til Ritzau, at FN's koordineringsgruppe sammen med de iranske myndigheder på et møde søndag eftermiddag besluttede at redningsarbejdet skal fortsætte.

- Man vil fortsætte indtil der ikke længere er håb om at finde overlevende. Fra i morgen tidlig (mandag, red.) bliver der derfor for alvor brug for det danske hold, siger Jørgen Holst.

Samtidig blev det besluttet, at benytte natten til at skabe sig et overblik over, hvilke dele af byen, der skal prioriteres.

- Der hersker kaos i øjeblikket med 26 redningshold fra forskellige lande plus iranerne selv. Natten skal bruges til at finde ud af, hvor de enkelte enheder skal arbejde og om nogle enheder eventuelt skal flyttes. På den måde vil man forsøge at sikre, at alle dele af byen bliver dækket, siger Jørgen Holst.

Det danske redningshold bestående af 55 frivillige og fastansatte i Beredskabsstyrelsen og seks specialtrænede hunde ankom som det sidste redningshold søndag morgen - to døgn efter katastrofen. Forsinkelsen skyldes, at det i juledagene var svært at skaffe tilstrækkeligt store transportfly til opgaven.

/ritzau/