Apriiiilsnaaar!

Fogh går til fredagsbøn og Khader vil være Københavns næste overborgmester. Medierne er vittige i anledning af 1. april.

Foto: Linda Henriksen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er muligt, at dit nyhedsbillede her til morgen er vredet en smule skævt. Men så har du nok ikke været opmærksom på datoen - i dag er det nemlig mediernes tur til at drille dig.

Ifølge Politiken kan rygerne godt begynde at glæde sig. Rygeforbuddet afskaffes efter kun halvandet år.

- Vi kan jo ikke passivt se til, at en hel bodegakultur går tabt under krisen. Og til skeptikerne vil jeg blot sige, at en ændring jo ikke skaber flere rygere. De slipper blot for at stå udenfor og fryse. Når de er indenfor skaber de omsætning. Og det er jo meningen med det, vi gør for erhvervslivet her under krisen, lyder det overraskende fra sundhedsminister Jakob Axel Nielsen, som får opbakning fra en finanskriseramt restaurationsbranche.

Avisen tilføjer, at lempelsen vil gøre, at mange uvorne restauratører, der har nægtet at indordne sig forbuddet, nu kan kalde sig lovlydige igen.

Fogh til fredagsbøn
I B. T. kan man i dag læse, at statsminister Anders Fogh Rasmussen som opvarmning til weekendens NATO-topmøde deltager i den muslimske fredagsbøn i en moske på Dortheavej i Københavns nordvestkvarter. Det skulle han eftersigende gøre for at stive sit image af i muslimsk befolkede lande, inden han kan gøre sig forhåbninger om at kalde sig NATOs ny generalsekretær.

Bilal As-Saad fra Islamisk Trossamfund i Danmark kvitterer besøget med et ’bedre sent end aldrig’ og fru Anne-Mette Fogh Rasmussen skulle også være i færd med at styrke sin mands image: ifølge avisen er hun og dansepartneren Thomas Evers Poulsen ved at forberede et show, hvor tyrkisk mavedans indgår.

Khader som overborgmester
Ekstra Bladet har også været vittig på en politikers bekostning. Her går det ud over Naser Khader, der på opfordring fra sine nye, borgerlige kolleger nu sætter alt ind i kampen på at efterfølge Ritt Bjerregaard som overborgmester i København.
Naser Khader selv skulle ikke have været begejstret for den nye post, men så blev han inviteret til kaffe på statsministerens kontor, og nu skulle piben have fået en anden lyd.

- Skal vi slå Frank Jensen, kræver det, at vi står ubrydeligt sammen, siger en kilde i bestyrelsen for Venstres vælgerforening til Ekstra Bladet.

Storebæltsbroen skal rives ned
I gratisaviserne står det også vittigt til. Her i den mere arkitektoniske genre.

Urban kan berette den sørgelige historie om, at jordskælvet 16. december sidste år havde tragiske konsekvenser for det københavnske klenodie, Rundetårn, som nu er begyndt at hælde.

En geolog fra Københavns Universitet skyder skylden på den meget sandede jord under tårnet, og han advarer, at selv om tårnet kun skrider med 0,8 centimeter om året, så kan det gå galt, hvis ikke nogen skrider ind og stabiliserer Christian IVs pragt.

Og metroXpress bringer i dag historien om, at Storebæltsbroen skal pilles ned stykke for stykke. Den kun 11 år gamle bro er slet ikke tidssvarende, men skal i stedet erstattes af en højteknologisk tunnel under bæltet, der kan opsamle bilernes CO2-udslip og lagre det i undergrunden.

Det er en forskergruppe fra DTU Transport, der skulle stå bag tunnelen, som gør, at Storebæltbroen allerede i 2015 splittes ad.

I Berlingske Tidende breakes nyheden om, at man nu kan blive viet på Facebook - den overraskende service skulle være et led i folkekirkens strategi til fornyelse; et skridt væk fra det støvede image.

Forsvarskommandoen meddeler, at livgarden dropper garderhøjden. Den nyhed fandt gennem Ritzaus Bureau frem til flere medier - inklusiv dette.

Ifølge DR Sjælland ønsker regeringen at placere et nyt Rigshospital på den kunstige ø Skanholm, der opstår midt i Femernbælt, når den fremtidige bro eller tunnel skal forbinde Danmark og Tyskland, og ifølge Kristelig Dagblad belønner de ellers så fromme biskopper sig selv med en ekstra løncheck på 1,5 millioner til hver.

Og ikke kun medierne er morsomme. Jobportalen Jobindex har således i dag et opslag, hvor der søges vikarer som kan være stand-in for den Lille Havfrue, mens hun udlånes til verdensudstilling.