Apollo fortsætter rejser til egyptisk badeby

Så længe Udenrigsministeriet ikke fraråder rejser til Sharm el-Sheikh, bliver Apollo ved med at udbyde rejser. Flere selskaber har ellers indstillet rejser til Sinai-halvøen efter lørdagens flystyrt.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: KHALED ELFIQI

Selvom flere flyselskaber de seneste dage har valgt at indstille rejser til den egyptiske Sinai-halvø, fortsætter det danske charterselskab Apollo med at udbyde ferier til Sharm el-Sheikh på Sinai-halvøen.

»Vi følger Udenrigsministeriets anvisninger og holder øje med, om de går ind og fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Sharm el-Sheikh, det gør de ikke på nuværende tidspunkt,« siger Glenn Bisgaard, kommunikationschef i Apollo.

Flere flyselskaber har ellers de seneste dage valgt eller er blevet pålagt at indstille rejser til den egyptiske ferieby. Det sker, efter 224 personer mistede livet, da et russisk passagerfly lørdag styrtede ned over halvøen.

Senest har den britiske udenrigsminister Philip Hammond ifølge Reuters forbudt flyselskaber at flyve over Sinai-halvøen, da der er en »betydelig risiko for«, at flyet styrtede ned på grund af en eksplosion forårsaget af Islamisk Stat.

Hos danske Apollo er man afventende og forholder sig til meldingen fra Udenrigsministeriet.

»Vi følger alle informationer nøje, og så forholder vi os til det, vi ved. Og det er, hvad vi får at vide fra Udenrigsministeriet og fra vores lokale samarbejdspartnere,« siger Glenn Bisgaard.

Han fortæller, at Sharm el-Sheikh er en mindre destination for Apollo. På nuværende tidspunkter har selskabet 129 danskere dernede, mens 34 danskere har booket en rejse til weekenden.

Det vides endnu ikke, hvorfor flyet styrtede ned. Islamisk Stat hævder at står bag tragedien, mens egyptiske myndigheder og det russiske flyselskab peger på tekniske eller menneskelige fejl.