Antallet af kommunale asylcentre er fordoblet siden sidste år

Siden sidste år er antallet af kommunalt drevne asylcentre lige knap fordoblet. Ifølge Asylcenter Himmerland kan asylcentre i lokalsamfundene meget vel skabe vækst.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I Morsø Kommune er man i fuld gang med etableringen af et nyt asylcenter på Mors.

Det bliver det 39. kommunale asylcenter, og dermed er antallet af kommunalt drevne asylcentre næsten fordoblet siden september 2014, hvor der var 20, skriver magasinet Danske Kommuner, der udgives af Kommunernes Landsforening.

På nuværende tidspunkt er der ifølge magasinet 60 asylcentre i Danmark, 38 er drevet af kommuner, mens fire er drevet af kommuner og Røde Kors i fællesskab. De resterende drives af Røde Kors.

Tilstrømningen af flygtninge og migranter til Danmark er steget på det seneste. Ifølge Rigspolitiets skønsmæssige vurdering er 56.600 personer rejst ind i Danmark siden søndag 6. september. Det er dog uvist, hvor mange af dem, der bliver i Danmark, da en stor del rejser videre til især Sverige.

Tilstrømningen af flygtninge og migranter har vakt bekymrede ryster, men i Morsø Kommune er forventningen, at det nye asylcenter vil skabe cirka 30 nye arbejdspladser, og ifølge Torben Gregersen, centerchef på Asylcenter Himmerland, der i dag driver seks asylcentre, er der god mulighed for, at et asylcenter et sted som Mors kan gøre gavn for lokalsamfundet.

»Vi har efterhånden ret stor erfaring med at oprette asylcentre i lokalsamfundene i Nord- og Vestjylland. Og vores erfaringer er gode,« siger han til Danske Kommuner og fortsætter:

»I dialog og samarbejde med kommune, borgerne og de lokale foreninger er der grobund for, at asylcentrene skaber mere aktivitet og større økonomisk omsætning i lokalsamfundene.«