Ansøgningsfrist til kvote 2 forlænget efter IT-nedbrud

Fredag klokken 12 skulle tusindvis af kommende studerende aflevere deres kvote 2-ansøgning, men den digitale ansøgningsside optagelse.dk er gået ned. Fristen er nu blevet forlænget.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fredag klokken 12 er sidste frist for at aflevere sin kvote 2-ansøgning om optagelse på et videregående studie. Ansøgningen foregår på hjemmesiden optagelse.dk, men den har det seneste døgn kørt meget usikkert og er nu gået helt ned.
Det har spredt panik blandt flere unge, der lufter deres frustrationer på sociale medier.

»Sikke noget makværk!! Fint nok at kræve ansøgninger til uddannelse skal ske digitalt. Men optagelse.dk er jo til grin,« skriver en bruger blandt andet på sin Twitter-profil.

Og han er langt fra den eneste, der har været i panik det seneste døgn.

»Søger uddannelse. Optagelse.dk er gået ned. Ansøgningen skal være sendt inden kl. 12 og jeg skal på arbejde om lidt. Jeg stresser nu,« tweeter brugeren Højtryk.

Men de stressede ansøgere kan nu ånde lettet op. Hos Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelse, der sammen med Børne- og Undervisningsministeriet står bag optagelse.dk, oplyser man fredag formiddag i en pressemeddelelse, at ansøgningsfristen er blevet forlænget.

Ansøgningsfrist forlænget til 18. marts

»På grund af driftsproblemer på www.optagelse.dk er det besluttet at forlænge ansøgningsfristen til kvote 2 på de videregående uddannelser til den 18. marts klokken 12,« lyder det i pressemeddelelsen.

Det betyder, at man kan logge sig ind på siden via sit NemID frem til mandag, men for ansøgere uden NemID skal man være opmærksom på, at uddannelsesstedet også skal have den underskrevne følgeskrivelse inden den nye frist udløber.