Anonymt vidne brugt i sag mod tre mænd fra bandemiljø

Forsvarer kalder det højst betænkeligt med et anonymt vidne i sag, hvor tre mænd er dømt for skud.

Forsvarer kalder det højst betænkeligt med et anonymt vidne i sag, hvor tre mænd er dømt for skud. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tre mænd - to 21-årige og en 22-årig - blev torsdag kendt skyldige i at skyde på åben gade i Aarhus 9. juni. Mændene har stærk tilknytning til bandemiljøet.

Den 22-årige Abdalla Aid Said blev idømt tre et halvt års fængsel, mens den ene af de 21-årige ved navn Mohammad al-Souki er blevet idømt tre års fængsel.

Den sidste venter på resultatet af en mentalundersøgelse, før han kan få sin straf.

Et anonymt vidne var et vigtigt bevis i sagen, men det er højst betænkeligt, at vidnet kan få lov til at være anonymt, mener advokat Mette Grith Stage, der er forsvarer for det 22-årige bandemedlem.

»Når man står med et anonymt vidne er man afskåret fra at drøfte med sin klient, om vidnet og min klient har nogle udeståender.«

»Et anonymt vidne kan have et rigtigt dårligt forhold til ens klient og kan have alle mulige grunde til at ville have ham i fedtefadet,« siger hun.

Sagen begyndte 9. juni sidste år, hvor der blev affyret skud bag Bazar Vest i Aarhus. Østjyllands Politi modtog her en anonym henvendelse, om at der var skudt. Skuddene var ikke rettet mod nogen, og ingen kom til skade.

Den anonyme anmelder kunne genkende to af mændene og den bil, som de kørte i. Derfor anholdte politiet få timer efter de tre mænd, der nu er blevet dømt i sagen.

Først afsagde byretten en kendelse om, at vidnet ikke måtte bruges anonymt. Den kendelse omgjorde landsretten dog, og det anonyme vidne må alligevel bruges.

Nu har forsvarerne i sagen bedt om lov til at få spørgsmålet om vidnet til Højesteret. Det er dog Procesbevillingsnævnet, der skal give lov til, at Højesteret kan behandle det.

Alle tre mænd har gennem sagen nægtet sig skyldige.

/ritzau/