Annonce mod moske vækker harme

DF kræver en folkeafstemning om moskeer i København. Det er et upassende forsøg på at undergrave religionsfriheden, siger konservativ borgmester.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Borgmestre i København er forargede over, at Dansk Folkeparti i dag har indrykket annoncer i en række dagblade, hvor partiet kræver en folkeafstemning om moskeer i København.

Det sker efter, at et flertal på rådhuset den 27. august vedtog, at der skal udarbejdes et forslag til lokalplan til en moské i Københavns nord­vestkvarter. Som det eneste parti stemte DF imod.

Den konservative sundheds- og omsorgsborgmester Mogens Lønborg mener, at annoncen, der viser den blå moské i Istanbul med billedmanipulerede sværd på kuplen, er upassende.

»Jeg bryder mig ikke om den kampagne. Vi har religionsfrihed i Danmark, og hvis man forsøger at lægge hindringer i vejen for, at muslimer samles i moskeer, så mener jeg, at det undergraver religionsfriheden,« siger han til metroXpress.

Også den radikale teknik- og miljøborgmester Klaus Bondam vender sig mod annoncen. »Dansk Folkeparti tror, at de kan få stemmer på at køre hetz mod muslimer her i byen. Jeg er sikker på, at de fleste københavnere, ligesom jeg, vil ryste på hovedet og bladre forbi annoncerne fra et parti, som bygger deres politik på fremmedfrygt og angst over for den grundlovssikrede religionsfrihed.«

Flere juridiske eksperter siger til metroXpress, at der ingen lovmæssige problemer er med at gennemføre en folkeafstemning om moskeer i København.