Annies arbejde i Folketinget hjælper unge i Bangladesh

Operation Dagsværk løber onsdag af stablen, hvor 20.000 unge forventes at arbejde for et velgørende formål.

Pengene fra Operation Dagsværk går i denne omgang til aktivistskoler i Bangladesh'' hovedstad, Dhaka. Her skal udsatte unge fra slumkvarterer bliver oplært som aktivister, der kan skabe forandring i den slum, de er vokset op i. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix/Munir Uz Zaman

Trænger du til at få hækken klippet, huset rengjort eller noget helt tredje?

Onsdag stiller flere tusinde elever fra ungdomsuddannelser sig til rådighed i den gode sags tjeneste.

Operation Dagsværk (OD) løber nemlig af stablen, hvor det forventes, at op mod 20.000 unge arbejder for at tjene penge ind til unge i slumkvarterer i Bangladesh' hovedstad, Dhaka.

Det bugner med jobtilbud til de unge, hvor have- og rengøringsarbejde umiddelbart udgør de fleste job.

Men nogle unge bruger dagen lidt anderledes.

Annie Khoury fra Nørre Gymnasium bruger dagen sammen med det socialdemokratiske folketingsmedlem Mattias Tesfaye (S).

Hun skal følge politikeren rundt på en dag i Folketinget. Annie Khoury glæder sig til at lære noget nyt, mens hun tjener ind til de unge i Dhaka.

»Jeg ser det som en mulighed for at få noget indsigt i, hvad der foregår i Folketinget. Man hører meget i medierne, men nu kan man selv se, hvad der sker,« siger Annie Khoury og fortsætter:

»Det var også en oplagt mulighed for at arbejde på Operation Dagsværk, så jeg kunne tjene til et godt formål, mens jeg laver noget spændende.«

Og Mattias Tesfaye har planlagt en ganske almindelig dag i Folketinget for Annie Khoury.

»Der skal ikke ske noget dramatisk. Jeg tror også, at det er godt at vise, hvordan en normal arbejdsdag handler om at grave sig ned i rapporter, mødes med mennesker, lave et par interviews og forberede nogle lovforslag,« fortæller han.

Mattias Tesfaye husker stadig OD fra hans egne teenageår og finder det positivt, at eleverne bruger dagen på noget arbejde, der ikke handler om karakterer.

»Jeg synes det er en fremragende måde, hvor tusinder af unge laver noget meget konkret solidaritetsarbejde for andre unge et andet sted på jorden,« siger han.

Pengene fra OD går til aktivistskoler i Dhakas slumkvarterer, hvor 900 udsatte unge vil blive trænet i at blive aktivister, der kan forandre det slumkvarter, de vokser op i.

/ritzau/