Anne Sophia Hermansen ny debatredaktør på Berlingske

Anne Sophia Hermansen, 44 år, og gennem det seneste årti en af de mest markante debattører i det danske mediebillede, får en helt afgørende opgave med at modernisere og udvikle Berlingskes i forvejen stærke position i samfundsdebatten. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Berlingske har ansat Anne Sophia Hermansen som avisens nye debatredaktør. Anne Sophia Hermansen får også redaktøransvaret for Berlingskes navneredaktion.

Anne Sophia Hermansen, 44 år, og gennem det seneste årti en af de mest markante debattører i det danske mediebillede, får en helt afgørende opgave med at modernisere og udvikle Berlingskes i forvejen stærke position i samfundsdebatten.

»Jeg glæder mig meget til at tiltræde stillingen, som jeg ikke vil tøve med at kalde et drømmejob. I syv år har jeg været tilknyttet avisen og skrevet klummer og kommentarer om alt fra køn til efterløn, dannelse, dating, integration og velfærdssamfund. Og det vil jeg fortsætte med, ligesom jeg som debatredaktør vil arbejde for at skabe en mere bred samfundsdebat i Berlingske,« siger Anne Sophia Hermansen.

»Debatstoffet optager mange danskere, og det skyldes blandt andet, at Danmark ikke længere er et homogent land. Særligt værdidebatterne fylder mere, og vi debatterer mere end nogensinde før julebelysning, håndtryk, frikadeller og beklædning, ligesom vi er optaget af, hvad det vil sige at være borger, dansker, europæer og hvad det er for en verden, vi ønsker at efterlade til vores børn. Jeg vil som debatredaktør sikre, at det er i Berlingske, at læserne får det bedste og bredeste stof til eftertanke. At det er her, de finder de skarpe, de uforudsigelige og de overbevisende kommentarer. Og så skal vi have flere kvinder ind i samfundsdebatten. Flere yngre stemmer og flere med anden etnisk baggrund, flere politiske dissidenter og fritænkere. Danmark er under forandring, og jeg kan ikke forestille mig et mere spændende tidspunkt at tiltræde en stilling som debatredaktør på Berlingske,« siger hun.

»Jeg er meget glad for at kunne præsentere en så velskrivende og stærk profil som Anne Sophia Hermansen som Berlingskes nye debat- og navneredaktør. Anne Sophia Hermansen evner i sjælden grad at se de interessante og engagerende brudflader i samfundsdebatten. Både dem, der handler om de helt store, principielle spørgsmål. Men bestemt også de værdidebatter, der er helt nære og vedkommende for den moderne dansker,« siger Berlingskes ansvarshavende chefredaktør, Tom Jensen.

Anne Sophia Hermansen har siden 2009 med korte afbrydelser været kommentator og blogger på Berlingske, men har derudover også i perioder haft værtsroller på både TV2 News og DR, ligesom hun i det seneste år har været vært på Radio 24syvs debatprogram Annejagt.

Sideløbende med sine roller i medierne og i debatten havde Anne Sophia Hermansen indtil 2014 en karriere i den finansielle verden, senest som pressechef fra 2007-2014 i Alm. Brand.

Anne Sophia Hermansen tiltræder på Berlingske 1. oktober, men vil allerede i perioden frem til da løse nogle opgaver i forbindelse med det nye job.