Anna Mee på pressemøde: Stopper som borgmester i København

Anna Mee Allerslev (R) har onsdag eftermiddag på et pressemøde oplyst, at hun nu siger farvel og tak til politik i København. Det sker efter ugers massiv kritik for misbrug af hendes embede som beskæftigelses- og integrationsborgmester i København.

Anna Mee Allerslevs har indkaldt til pressemøde på Københavns Rådhus, onsdag d. 25. oktober 2017. Her vil hun vil meddele, at hun trækker sig. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Jeg har besluttet at trække mig som politisk leder for de Radikale i borgerrepræsentationen fra i dag. Jeg kan ikke komme til at gøre det, jeg brænder allermest for – nemlig at snakke politik, og derfor siger jeg i dag farvel og tak for denne gang for politik i København.«

Sådan siger en tydeligt berørt Anna Mee Allerslev (R) ved pressemødet onsdag eftermiddag. Hun fortæller, at hun har valgt at informere partiets leder, Morten Østergaard, om hendes valg, men at den endelige beslutning har været hendes egen.

Udmeldingen kommer samme dag, som BT har en artikel om, at Anna Mee Allerslev har brugt sin borgmestertitel til at hjælpe Øens Murerfirma, hvis indehaver Jan Elving er Allerslevs personlige ven.

Gruppeformand for den radikale gruppe i Københavns Borgerrepræsentation Tommy Petersen fortæller onsdag kort før pressemødet til Ritzau, at han bliver ny politisk leder i stedet for Anna Mee Allerslev i København.

Om Tommy Petersen siger Anna Mee Allerslev:

»Jeg kan godt forstå, at det er en enig radikal borgergruppe, som har valgt at pege på Tommy Petersen. Det er det, der også kommer til at ske formelt.«

Ifølge reglerne kan en kandidat ikke de facto melde sig ud af kandidatlisten, og derfor gør Anne Mee Allerslev ved onsdagens pressemøde opmærksom på, at hendes navn kommer til at figurere på stemmesedlerne 21. november.

Hun selv kommer dog ikke til at være at finde i politik det næste stykke tid.

»Jeg ville ønske, at jeg kunne skrive historien om, men det kan jeg ikke,« siger Anna Mee Allerslev.

»Jeg vil gerne understrege, at jeg har være taknemlig og glad for hver eneste dag, jeg er gået på arbejde siden 2009. Der er ikke gået en eneste dag, uden jeg har været stolt over at repræsentere det mest visionære parti,« siger hun.