Anna Mee Allerslev trækker sig fra borgmesterpost

Beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R) trækker sig. Det melder hun ud på sin Facebook-side. Pressemedarbejderne ønsker ikke at oplyse, hvorvidt Allerslev trækker sig fra sit borgmesterembede eller fra sit kandidatur.

Portræt af Anna Mee Allerslev, borgmester for Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune for Radikale Venstre. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Anna Mee Allerslev (R) trækker sig. Det melder hun onsdag formiddag ud på sin private Facebookside. Her indkalder hun samtidig til pressemøde på rådhuset 13:30.

Hvorvidt hun trækker sig fra sit hverv som borgmester eller kandidat til det kommende kommunalvalg er endnu usikkert. Berlingske arbejder på at få en kommentar.

Vælger hun at trække sig fra sit kandidatur, vil det ifølge forskningschef ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og kommunal- og valgforsker Roger Buch være rent proforma. Anna Mee Allerslev kan nemlig slet ikke trække sig som kanditat.

Københavnerne vil stadig kunne stemme på borgmesteren, fordi det ifølge loven ikke er muligt for en kandidat at trække sig fra kandidatlisten, når først den er indleveret.

»Bordet fanger, fordi man har indleveret kandidatlisterne, og hun har også skrevet under på den. Så det er bindende,« siger Roger Buch til Ritzau og supplerer:

»Hun kan godt stoppe med at føre valgkamp, hvis hun trækker sig, men hun vil stadig stå på stemmesedlen og vil stadig kunne blive valgt.«

Anna Mee Allerslevs pressemedarbejder, Jakob Balthazar Munk, vil ikke oplyse til Berlingske, hvorvidt borgmesteren trækker sig fra sit borgmesterhverv, sit kandidatur eller begge, men opfordrer til at møde op ved dagens pressemøde 13:30.

Udmeldingen kommer samme dag, som BT har en artikel om, at Anne Mee Allerslev har brugt sin borgmestertitel til at hjælpe Øens Murerfirma, hvis indehaver Jan Elving er Allerslevs personlige ven.

I en mail sendt 14. oktober 2016 bad hun direktøren i Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune om at hjælpe med at give en tilladelse i en stor byggesag, som Øens Murerfirma havde liggende til sagsbehandling.

Onsdag opfordrede regionrådsmedlem i Region Hovedstaden Charlotte Firscher Anna Mee Allerslev til at trække sig efter ugers kritik af borgmesteren. Kritikken startede, da BT kunne fortælle, at Anna Mee Allerslev havde lånt lokaler på Rådhuset kvit og frit til sit bryllup. Lokaler, der ellers koster ikke mindre end 65.000 kr.

Opdateres...