Anna Mee Allerslev betaler leje af rådhushal: »Jeg er blevet klogere«

Borgmesteren betaler for privat brug af både rådhushal og kantine hos murerfirma. »Jeg er blevet klogere«, siger hun.

Borgmester for Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune (R), Anna Mee Allerslev Fold sammen
Læs mere
Foto: Sofie Mathiassen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R) lægger sig nu fladt ned og betaler taksten på 65.000 kroner for leje af den store sal på Københavns Rådhus til sin private bryllupsreception i august, skriver Politiken. Lokalet fik hun ellers dengang stillet til rådighed kvit og frit.

Indrømmelsen kommer mere end fem uger efter, at sagen kom frem, og hvor en række eksperter kritiserede, at politikere benytter sig af den slags privilegier, andre ikke får.
»Ja, jeg har været for længe om at træffe denne beslutning, men jeg giver kritikerne ret. Jeg har været meget - og nok også for meget - fokuseret på, om reglerne formelt set var overholdt. Men uanset det er det jo ikke rimeligt, at jeg som politiker skal have en mulighed, som andre ikke har. Derfor betaler jeg«, siger Anna Mee Allerslev til Politiken.

Borgmesteren har hidtil henvist til, at partiernes gruppeformænd for fem år siden mundtligt blev enige om, at borgerrepræsentationens medlemmer kan leje lokaler uden beregning. Den aftale er i øjeblikket genstand for en ekstern undersøgelse - men den vil Anna Mee Allerslev ikke afvente.

»Jeg meddeler nu Økonomiforvaltningen og Borgerrepræsentationens sekretariat, at jeg gerne vil betale de 65.000 kroner, og så afventer jeg at få en faktura«, fortæller hun.
Ud fra samme argument om rimelighed har borgmesteren også besluttet at betale for sin brug af en kantine hos samarbejdsparterne i et murerfirma, som hun ellers fik stillet gratis til rådighed til en privat fest ved hendes 30 års fødseldag.

Lånet af den gratis kantine har borgmesteren ellers hidtil argumenteret for ikke havde noget med hendes borgmestergerning at gøre, men skyldtes, at hun og direktøren for firmaet er »politiske venner«. Og at det derfor var en rent privat sag.

»Men jeg betaler også for det, fordi det er vigtigt for mig ikke at fremstå, som om at jeg har særlige muligheder qua min position«, forklarer Anna Mee Allerslev.