Anmeldelse er i politiets hænder

Politiet har nu modtaget anmeldelse af Politiken for at bringe rigets sikkerhed i fare.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forsvarskommandoens anmeldelse af Politiken er tikket ind hos Københavns Politi, hvor den er til juridisk vurdering i ledelsessekretariatet.

Forsvarskommandoen har anmeldt avisen for at have offentliggjort Thomas Rathsacks bog "Jæger - i krig med eliten" på trods af, at bogen er til fare for "statens sikkerhed og/eller rigets forsvar".

Ifølge talsmand Lars-Christian Borg, Københavns Politi, vil politiet i løbet af torsdagen tage stilling til, hvad der videre skal ske i sagen.

Torsdag klokken 9:30 møder Forsvarsstyrelsen op i Københavns Byret med et krav til Fogedretten om at få stoppet udgivelsen af Thomas Ratsacks bog.

Oprindelig havde styrelsen anlagt kravet to steder, nemlig over for forlaget Artpeople, der udgiver bogen og over for forfatteren Thomas Rathsack, skriver ekstrabladet.dk.

Men ifølge ekstrabladet.dk's oplysninger er de to sager slået sammen, og Rathsack ventes også at møde i retten. Sagen mod ham var oprindelig henlagt til retten i Lyngby som følge af den tidligere soldats privatadresse.

Forsvarsstyrelsen angiver over for ekstrabladet.dk, at man har håb om en afgørelse i Fogedretten i løbet af fire timer.

/ritzau/