Anklageskriftet i Maria-sagen

Hun blev udsat for særlig farlig voldtægt

Maria Møller Christensen blev kun 20 år gammel. Hun blev dræbt nytårsnat i Herning. Nu retsforfølges den formodede morder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Arkiv
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mere end 10 måneder efter det brutale drab på 20-årige Maria Møller Christensen kan offentligheden nu endelig få indblik i, hvad politiet mener, at drabsmanden gjorde ved hende den nat, der skulle blive den sidste i hendes unge liv.

Statsadvokaten rejste onsdag i sidste uge tiltale mod manden, der har siddet varetægtsfængslet, sigtet for drabet, siden slutningen af januar.

Ifølge anklageskriftet, som B.T. er i besiddelse af, har den tiltalte udsat den unge blonde pige for "voldtægt af særlig farlig karakter". Forbrydelsen skal være foregået mellem kl. 00.30 og kl. 11 den 1. januar i kælderen under Rolighedsvej 1 i Herning.

Den tiltalte skal have snøret Maria Møller Christensens egne strømpebukser om halsen på hende for at tvinge hende til samleje, ligesom han enten har eller har forsøgt at misbruge hende med en genstand.


Senere kvalte han hende ifølge anklageskriftet helt med strømpebukserne, hvorfor han tiltales for både voldtægt og manddrab.

Den tiltalte er en dengang 48-årig mand, der boede på Rolighedsvej nummer 1 i Herning. Samme ejendom som den, hvor beboere fandt det delvis afklædte lig af Maria Møller Christensen i kælderen kort før middag 1. januar.

Der er nedlagt navneforbud i sagen. Tiltalte nægter sig skyldig.

Retslægerådet vurderer, at den tiltalte er så farlig, at der er risiko for, at han vil gentage sin eventuelle forbrydelse, hvis han sættes på fri fod foreløbig. Derfor anbefaler psykiaterne, at han dømmes til såkaldt tidsubestemt forvaring, hvis nævningene kender ham skyldig i drab ved retssagen senere på året.