Anklageskrift: Tiltalte gav Omar El-Hussein ammunition og hjalp ham af med mordvåben

I alt fire mænd er tiltalt for blandt andet at have hjulpet Omar Abdel Hamid El-Hussein med at skaffe mordvåbnet fra sit angreb ved Krudttønden af vejen.

Foto: Liselotte Sabroe

Efter Omar Abdel Hamid El-Hussein flygtede fra Krudttønden, stod to mænd i Mjølnerparken klar til at hjælpe.

Mændene hjalp angiveligt El-Hussein med at skaffe det mordvåben af vejen, som han kort forinden brugte til at dræbe filminstruktøren Finn Nørgaard og såre to politibetjente.

Samtidig fik Omar Abdel Hamid El-Hussein stukket den ammunition i hånden, som han senere på aftenen brugte til at slå Dan Uzan ihjel foran den jødiske synagoge i København.

Sådan lyder en del af tiltalen i hvert fald mod de i alt fire mænd, som ifølge anklagemyndigheden hjalp den nu afdøde Omar med terrorangrebene i København den 14. februar sidste år.

Det fremgår af anklageskriftet, som Berlingske har fået aktindsigt i.

Tiltalt for medvirken til terror

To af mændene er tiltalt efter straffelovens paragraf om overdragelse af skydevåben, efter de angiveligt tog imod den fuldautomatiske M95-militærriffel, som blev brugt ved angrebet på Krudttønden. Det kan resultere i en fængselsstraf på mellem et og seks år.

En anden mand er tiltalt for en måned senere, i marts 2015, at være i besiddelse af ammunition identisk med det, som blev brugt ved terrorangrebene.

Samlet tiltales de fire mænd under Straffelovens paragraf 114, den såkaldte terrorparagraf, for at have til hensigt at ”destabilisere eller ødelægge Danmarks grundlæggende politiske, forfatningsmæssige, økonomiske eller samfundsmæssige strukturer”, som det hedder i anklageskriftet.

De fire mænd er herudover tiltalt for at have overdraget en hættetrøje og en skuldertaske til Omar, som han brugte ved angrebet i Krystalgade.

Herudover har mændene efter sigende købt adgang til en computer på en netcafé på Nørrebro, hvorfra Omar om aftenen den 14. februar fandt frem til, at synagogen skulle være hans næste mål.

Foreløbig er der afsat 30 retsdagen til retssagen, som ventes at blive indledt den 10. marts.