Anklager vil fremlægge nye beviser i Kundby-sag: Det er »højst overraskende«

Usædvanlig optræden fra anklager i terrorsagen om den nu 17-årige pige.

Anklageren vil fremlægge nye beviser i den såkalde Kundby-sag, hvor en nu 17-årig pige, er anklaget for planlægning af terrorangreb. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Anklageren i den såkaldte Kundby-sag ønsker at fremlægge nye beviser mod den nu 17-årige pige, der er tiltalt for at planlægge terrorangreb mod to danske skoler. Det skriver DR.

Der er ifølge anklager Kristian Kirk tale om »væsentlige« nye oplysninger, som bør indgå i sagen.

Derfor vil anklageren fredag anmode nævningetinget om tilladelse til at præsentere de nye oplysninger, bekræfter han over for Berlingske. Det sker, selv om bevisførelsen i retssagen i Holbæk er overstået.

»Vi er lidt tilfældigt kommet i besiddelse af nogle oplysninger, som vi mener, kan have betydning for afgørelsen af skyldsspørgsmålet,« siger senioranklager Kristian Kirk, der ikke ønsker at oplyse, hvad det konkret er for oplysninger, anklagemyndigheden er kommet i besiddelse af.

»Det er jo noget, vi vurderer, har betydning. Ellers ville vi jo ikke skride til det her, som jeg fuldt ud erkender, er en meget usædvanlig anmodning.«

Faktisk er det så usædvanligt, at en anklager beder om at få lov til at fremlægge nye beviser efter, bevisførelsen i en sag er overstået, at det kun har været muligt for Kristian Kirk at finde et eksempel i retspraksis fra 2010, fortæller han.

Fredag vil anklageren løfte sløret for, hvorfra man har fået adgang til de nye oplysninger, som anklagemyndigheden først modtog onsdag.

Pigen, der nu er 17 år, er tiltalt for at have forsøgt at fremstille bomber, der skulle bringes til sprængning på to skoler.

Hendes forsvarer, Mette Grith Stage, mener, at der med anklagerens ønske er tale om en »absurd situation.«

»Det er højst overraskende og jeg har aldrig oplevet noget tilsvarende,« siger hun til Berlingske.

Hun ønsker ligesom anklageren ikke at kommentere på, hvad det er for oplysninger, som hun onsdag fik forelagt fra anklagemyndigheden, men mener ikke, at der er tale om væsentlige oplysninger for sagen på nuværende tidspunkt.

Nævningesagen begyndte 19. april, og på flere retsmøder er der fremlagt en mængde oplysninger fra fund gjort i pigens hjem og under hendes varetægt, ligesom pigen og andre er blevet afhørt.

Dommere og nævninge har siden 28. april voteret i sagen og efter planen skulle skyldskendelsen afsiges fredag morgen.

Det bliver dog tilsyneladende ikke tilfældet. I stedet skal retten fredag morgen lægge ud med at beslutte, om anklagerens ønske skal efterkommes.