Anklager: Uber-køreture er for dyre til at være samkørsel

En fast takst for en tur med Uber er tegn på, at tjenesten er taxakørsel frem for samkørsel, siger anklager.

Læs mere
Fold sammen

I Københavns Byret er anklager Elisabeth Boserup nået til sin procedure i straffesagerne mod seks Uber-chauffører, som risikerer bøder. Hun er ikke i tvivl om, at Uber er ulovlig taxakørsel.

- Brugeren betaler ni kroner per kilometer, 2,5 kroner per minut og et basisgebyr på 20 kroner.

- Når man opkræver et beløb som beskrevet her, så er der ikke tale om dækning af udgifter til benzin og olie. Beløbet overstiger langt de udgifter, siger anklageren blandt andet.

- Man hæver desuden priserne i spidsbelastede perioder. Det understreger direkte, at man ikke kun dækker udgifter. Hele modellen bygger på, at Uber-chaufføren skal tjene penge.

Fra forsvaret lyder skarp kritik af anklagerens bevisførelse i sagen.

Hvorfor har ingen passagerer skulle afgive forklaring, lyder det, og hvordan kan anklagemyndigheden bare lægge til grund, at betalingen overstiger udgifterne ved køreturene, hvis der ikke er ført bevis for det.

- Vi mangler helt konkrete oplysninger om, hvad omkostningerne er for chaufførerne, når de bruger deres bil til samkørsel. Det har anklagemyndigheden ikke gjort noget for at finde ud af, siger Betina Hald Engmark, som er forsvarer for to af de tiltalte.

/ritzau/